Protest 10 august. Carmen Dan: Nu am fost citată la Parchet

Carmen Dan a declarat, marţi seară, că nu a fost citată sau invitată de Parchetul General în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

„Nu am fost citată, nu am fost invitată (de Parchetul General în dosarul privind evenimentele din 10 august - n.r.), pentru că nu m-am clarificat cu citaţia, cu invitaţia. De exemplu, astăzi a fost secretarul de stat pe ordine publică, n-am înţeles dacă a fost citat sau doar invitat la o discuţie, n-am înţeles dacă e formală sau informală (...). M-a informat în cursul zilei de ieri că astăzi se va duce la Parchet, n-am încercat să influenţez în niciun fel, doar am luat act de această situaţie şi, aşa cum s-a văzut astăzi, a şi fost”, a spus Carmen Dan la România TV, în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu.

Ministrul de Interne a precizat, referitor la o posibilă implicare în organizarea protestului din 10 august a unor entităţi sau grupuri de persoane cu pregătire de specialitate că până în prezent nu a primit date în plus care să conducă 'spre o astfel de situaţie'. 'Pe 10 august a existat o comunicare uzuală şi corectă cu serviciile partenere, am făcut precizări despre informaţiile care s-au primit. Ulterior, după 10 august, am retransmis o solicitare către serviciile partenere şi am solicitat dacă, după analiză, se desprind date sau informaţii dacă în organizarea protestului sau în spatele organizării protestului ar fi entităţi, ar fi grupuri de persoane sau ar fi structuri cu pregătire de specialitate sau dacă au informaţii în plus, am transmis rugămintea să ni le pună la dispoziţie. Nu am primit date în plus sau date care să conducă spre o astfel de situaţie', a declarat Carmen Dan.

Ministrul a afirmat că nici în ceea ce priveşte finanţarea organizării protestului nu a primit informaţii suplimentare, dar a adăugat că a văzut în spaţiul public 'nişte înregistrări' şi instituţiile statului ar trebui să facă verificări.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel