EXCLUSIV  PROTEST 10 august 2019. La ce se așteaptă Angi Șerban. Scenariu despre jandarmi – interviu

Angi Șerban
Angi Șerban

Angi Șerban a acordat un interviu pentru DCNews cu câteva zile înainte de protestul „Diaspora revine Acasă! 10 August 2019, TOŢI în Piaţa Victoriei!”.

La un an de la protestul diasporei, va avea loc un nou miting pe 10 august. Acesta va începe la ora 17.00, în Piața Victoriei. „La aceeași oră sau puțin mai târziu, în funcție de cum ajung oamenii, va fi și un marș dinspre MAI către Guvern. Are ca însemnătate o reacție față de ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Dosarul 10 august e încă nerezolvat. La un an de la mitingul de pe 10 august 2018, sunt multe nelămuriri și întrebări: nu avem vinovați, nu s-a rezolvat nimic, nu știm exact ce s-a întâmplat, de ce s-a intervenit în forță, ce fel de armamente s-au folosit", a spus, marți, Angi Șerban pentru DCNews, adăugând ulterior: „Mitingul de pe 10 august 2019 vine și ca o reacție la cele întâmplate în ultimul timp atât pe scena politică, cât și socială: miniștri schimbați între ei, deciziile privind codul administrativ, cazul de la Caracal, lipsa de reacție a dispeceratului 112".

„S-au tot evidențiat în ultima perioadă incompetențele Poliției Române, proasta gestionare, lipsa de empatie a unora. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal este îngrozitor și de netolerat într-o societate civilizată! Cred că există o mare nevoie de reformă", a completat Angi Șerban.

Angi Șerban, despre jandarmi: E un scenariu probabil

„Mă aștept ca jandarmii să-și fi învățat lecția anul trecut. Noi protestăm cu stegulețe, niciodată n-am venit cu cocktailuri molotov sau bâte. Vrem să schimbăm ceva și nu credem că violența reprezintă o cale. Părerea mea este că vor fi foarte precauți, dar nu este exclus ca, în momentul în care se termină notificarea, să încerce să intervină în forță sau să evacueze Piața. Cu o forță mai mică față de anul trecut. Este un scenariu probabil, dar repet: cred că au învățat din experiența de anul trecut", a declarat Angi Șerban.

Mesaj înainte de 10 august 2019

Întrebată cum ar încerca să convingă o persoană să participe la un protest/miting în contextul în care nu a făcut-o până acum, a răspuns astfel: „De fiecare dată, noi am încercat să le expunem oamenilor care sunt problemele și ce pot face ei ca cetățeni. Niciodată nu am încercat să-i convingem sau să-i forțăm să ia o decizie în direcția aceasta. Am încercat să le arătăm care sunt modalitățile de reacție ca cetățeni la diverse probleme apărute pe scena politică. Nu încercăm să-i convingem, ci, mai degrabă, încercăm să le arătăm o cale, să căutăm împreună soluții".

Înainte de protestul de sâmbătă, Angi Șerban a transmis următorul mesaj: „Ne vedem pe 10 august! Să nu vă fie frică! Cereți-vă drepturile și nu le dați motive să intervină în forță".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel