EXCLUSIV  PROTEST 10 august 2019. Dide: Așa și-ar da arama pe față! Mi-ar face un mare bine - interviu

Rodica Mitu / 07 aug 2019 / 19:00 Salveaza PDF Comentarii
Cristian Dide
Descriere foto: Cristian Dide

Cristian Mihai Dide, cel care s-a aflat în prima linie atunci când a venit vorba despre protestele organizate la Bucureşti în ultimii ani, a discutat cu DCNews cu câteva zile înainte de mitingul „Diaspora revine Acasă! 10 August 2019, TOŢI în Piaţa Victoriei!”.

Grupul Diaspora Pentru România a anunțat revendicările mitingului din 10 august, printre acestea fiind organizarea de centre comunitare românești în Diaspora și implementarea nunărului maxim de parlamentari de 300. Miercuri, Cristian Mihai Dide, unul dintre cei mai vocali protestatari, contactat de DCNews, a fost rugat să facă un top al revendicărilor în ordinea importanței lor. „Eu nu mă ocup sau cel puțin nu am luat contact foarte mult cu Tommy Tomescu. De principiu, am avut câteva discuții. Acestea sunt revendicările lor. Voi fi prezent sâmbătă. Sunt câteva revendicări pe care le susțin, precum demisia premierului și mai multe drepturi pentru românii din Diaspora", a spus Cristian Mihai Dide pentru DCNews.

Violențe la mitingul de pe 10 august? Dide: Ar face o mare greșeală!

 

„De data aceasta, eu nu mă aștept la manifestații violente", a spus Dide, adăugând: „Consider că ar face o mare greșeală să se întâmple același lucru ca anul trecut. Ținând cont de proiectul meu de dizolvare a Jandarmeriei, mi-ar face un mare bine să fie la fel ca în 2018. Astfel, și-ar da arama pe față și ar arăta incompetența care zace în această instituție".

„Dar, repet, nu mă aștept la astfel de acțiuni", a subliniat acesta.

Politiceni la protest

 

Întrebat dacă ar vrea să vadă politicieni la protest, a răspuns astfel: „Este dreptul lor să fie în stradă. Nu am nimic împotrivă. Este normal să iasă și ei. Este normal să mobilizeze lume și chiar fac apel către mulți dintre cei care sunt lideri de opinie să mobilizeze oamenii".

Cu privire la Viorica Dăncilă, a spus că ar fi un gest surprinzător dacă ar invita, la Guvern, pentru discuții o delegație a celor din stradă. „Ar fi ceva ce foarte puțini au făcut până acum", a precizat acesta.

De asemenea, întrebat câte persoane crede că vor participa sâmbătă la miting, a spus: „De obicei, eu sunt rezervat cu numerele. De exemplu, anul trecut, nu m-am așteptat să fie atâția oameni. Nici acum nu mă aștept să fie foarte mulți. Să spunem că ne vom apropia de 20.000 – 25.000 de persoane".

Dide, mesaj înainte de mitingul de pe 10 august 2019

 

Totodată, rugat să transmită un mesaj românilor înainte de protestul din weekend, a zis: „Să nu mai stea nepăsători și să se implice cât mai mult în viața socio-politică a României. Pentru că, așa cum am spus de foarte multe ori, serviciile publice pe care le oferă România sunt de proastă calitate. După cum se vede, ne pun în pericol viața noastră de zi cu zi!"


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27