Protest 1 Decembrie - Cluj: Venim și în Piața Victoriei

Denisa Zamfir / 01 dec 2018 / 18:03 Salveaza PDF Comentarii
Proteste 1 Decembrie - imagine ilustrativă
Descriere foto: Proteste 1 Decembrie - imagine ilustrativă

Protest 1 Decembrie - Cluj. Aproximativ 50 de persoane s-au adunat sâmbătă, de Ziua Națională, pentru a protesta și pentru a cere o Românie europeană şi o ţară care să nu fie condusă de corupţi.

Protestatarii s-au adunat lângă Monumentul Memorandiştilor începând cu ora 16,00 şi au purtat un banner cu mesajul "Anul 101. România europeană fără corupţi la putere", precum şi steaguri tricolore şi ale UE.

"Vrem o Românie europeană, în care corupţii să nu mai deţină în întregime puterea şi capacitatea de a utiliza forţele statului, jandarmeria, împotriva celor care îşi exprimă dreptul de liberă expresie", a spus unul dintre protestatari.

Ei s-au strâns în urma unui apel lansat pe reţelele de socializare.

"De 1 Decembrie, noi credem că există un singur mod în care putem sărbători şi onora România şi Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde îşi dorea să fie şi acum 100 de ani - în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleaşi pe care le preţuim şi azi: domnia legii, democraţia, solidaritatea şi libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este însă nevoie să scape de grupul infracţional care a ajuns la conducerea ei şi vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piaţa Victoriei să strigăm două lucruri: 'La mulţi ani, România!' şi 'Demisia!'. Această ţară merită mai mult decât un Guvern incompetent şi toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de puşcărie", se arată în apelul respectiv.

Vezi și: Protest 1 Decembrie - Piața Victoriei. Mircea Badea: ''Pare că au murit deja''


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25