Protest 1 Decembrie - Cluj: Venim și în Piața Victoriei

Proteste 1 Decembrie - imagine ilustrativă
Proteste 1 Decembrie - imagine ilustrativă

Protest 1 Decembrie - Cluj. Aproximativ 50 de persoane s-au adunat sâmbătă, de Ziua Națională, pentru a protesta și pentru a cere o Românie europeană şi o ţară care să nu fie condusă de corupţi.

Protestatarii s-au adunat lângă Monumentul Memorandiştilor începând cu ora 16,00 şi au purtat un banner cu mesajul "Anul 101. România europeană fără corupţi la putere", precum şi steaguri tricolore şi ale UE.

"Vrem o Românie europeană, în care corupţii să nu mai deţină în întregime puterea şi capacitatea de a utiliza forţele statului, jandarmeria, împotriva celor care îşi exprimă dreptul de liberă expresie", a spus unul dintre protestatari.

Ei s-au strâns în urma unui apel lansat pe reţelele de socializare.

"De 1 Decembrie, noi credem că există un singur mod în care putem sărbători şi onora România şi Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde îşi dorea să fie şi acum 100 de ani - în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleaşi pe care le preţuim şi azi: domnia legii, democraţia, solidaritatea şi libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este însă nevoie să scape de grupul infracţional care a ajuns la conducerea ei şi vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piaţa Victoriei să strigăm două lucruri: 'La mulţi ani, România!' şi 'Demisia!'. Această ţară merită mai mult decât un Guvern incompetent şi toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de puşcărie", se arată în apelul respectiv.

Vezi și: Protest 1 Decembrie - Piața Victoriei. Mircea Badea: Pare că au murit deja

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel