Protest 1 Decembrie 2018 - Piața Victoriei. Angi Șerban, anunț - update

(foto ilustrativ protest) Angi Serban
(foto ilustrativ protest) Angi Serban

Jandarmii au fost huiduiți de protestatari la parada de 1 Decembrie. Pentru ora 16.00, după cum se anunțase pe rețelele de socializare, a avut loc un protest în Piața Victoriei.  

Update 5: Protestatarii au început să se retragă din Piaţa Victoriei. În jurul orei 20.00 se mai aflau în faţa sediului Guvernului puţin peste o sută de persoane.

Update 4: Protestatarii care au venit sâmbătă seară în Piaţa Victoriei au format, în jurul orei 19.00, un drapel din cartoane colorate în roşu, galben şi albastru, pe care le-au luminat cu ajutorul lanternelor de la telefoanele mobile. Peste 1.500 de persoane s-au strâns în faţa sediului Guvernului, iar după ce au format drapelul au intonat Imnul Naţional.

Update 3: Câteva sute de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei, protestând împotriva Guvernului şi afişând pancarte cu mesajul „Uniţi”. Protestul se desfăşoară sub sloganul „La mulţi ani, România în Europa!”, participanţii fluturând steagurile României şi Uniunii Europene.

Ei cer demisia Guvernului, scandând lozinci antiguvernamentale cu ajutorul portavocelor. Unii dintre manifestanţi au vuvuzele, fluiere şi tobe. „Centenar fără penali”, „Justiţie, nu corupţie”, „Iubirea de ţară în stradă se măsoară”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă” sunt câteva dintre scandările celor prezenţi.

În Piaţa Victoriei se află şi reprezentanţi ai USR şi ai Mişcării România Împreună, care strâng semnături pentru campania „Oameni noi”, potrivit Agerpres. Ordinea publică este asigurată de reprezentanţi ai Jandarmeriei.

Până la această oră, nu s-au înregistrat incidente.

Update 2:  Aproximativ 50 de persoane au protestat sâmbătă, la Cluj, cerând o Românie europeană şi o ţară care să nu fie condusă de corupţi. Protestatarii s-au adunat lângă Monumentul Memorandiştilor începând cu ora 16.00 şi au purtat un banner cu mesajul „Anul 101. România europeană fără corupţi la putere”, precum şi steaguri tricolore şi ale UE.     

Update 1: Potrivit România TV, în Piața Victoriei s-ar fi strâns aproximativ 100 de persoane. Deși protestul era anunțat pentru ora 16.00, de abia acum se adună cei care doresc să protesteze.

(w670)


Protest 1 DECEMBRIE 2018. De dimineață, jandarmii au fost huiduiți de protestatari la paradă. Printre aceștia se număra și Cristian Mihai Dide. Episodul a fost foarte scurt, numărul celor care au protestat fiind mic în comparaţie cu cel al participaţilor la eveniment. Protestul a fost anunţat cu mult timp înainte pe Facebook. "#DesfiintamJandarmeria. Acești oameni nu renunță a fi proști și idioți. Păi ce bă? Când ne-ați gazat și ne-ați lovit, nu v-ați gândit la asta? Ne amenințați din nou? Stai liniștit Enache, nu suntem o minoritate... Toți se vor întoarce cu spatele, nu vor să vadă javre care au gazat copii" scrisese protestatarul Cristian Dide pe Facebook. De menționat că bannere cu mesaje de protest faţă de Jandarmerie au fost afişate și în timpul ceremoniilor din Cluj-Napoca, organizate. Mai multe persoane s-au întors cu spatele în momentul defilării jandarmilor.

Protest 1 DECEMBRIE 2018. În urmă cu câteva ore, Angi Șerban scria următorul mesaj pe contul de Facebook: „Mai sunt 2h și jumătate până începe protestul din Piața Victoriei. Noi suntem pregătiți!” De asemenea, și Corupția Ucide scria pe Facebook: „Ne vedem în scurt timp în Piața Victoriei!”

Protest 1 DECEMBRIE 2018. Rămâne de văzut câte persoane vor ieși să protesteze. Vă vom ține la curent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel