Protejarea fondului forestiar. IGPR: 750 de controale și 309 dosare penale, într-o săptămână

Misiuni pentru protejarea mediului înconjurător / Imagine de fsHH de la Pixabay
Misiuni pentru protejarea mediului înconjurător / Imagine de fsHH de la Pixabay

IGPR anunță că, în perioada 5-11 februarie 2021, au fost efectuate 750 de controale în cadrul acțiunilor desfășurate pentru protejarea fondului forestier. 

În ultima săptămână, polițiștii Direcției de Ordine Publică au efectuat 750 de controale și au întocmit 309 dosare penale, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru protejarea fondului forestier, anunță IGPR într-un comunicat de presă.

În perioada 5 – 11 februarie 2021, polițiștii au desfășurat 750 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos. 

Au fost verificate obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 309 dosare penale, fiind cercetate 83 de persoane și au fost aplicate 185 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 – Legea privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 235.000 de lei.  

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 850 de metri cubi de lemn, fără documente legale, în valoare de 224.180 de lei.

Au fost înregistrate 45 de apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 5 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor, se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel