Propunerile lui Obama privind un stat palestinian în graniţele din 1967, respinse de către Israel

PD*28928030
PD*28928030

Într-un discurs consacrat Orientului Mijlociu, Barack Obama a exprimat susţinerea SUA pentru un viitor stat palestinian, în interiorul graniţelor de dinainte de războiul din 1967. Faţă de opiniile liderului american, premierul  israelian Benjamin Netanyahu, care urmează să discute vineri cu preşedintele american, a respins comentariile acestuia privind un viitor stat palestinian în interiorul graniţelor din 1967.

Netanyahu a subliniat că aceste graniţe, care au existat înainte de războiul de 44 de zile din 1967, nu pot fi apărate.

Într-un comunicat, Guvernul de la Ierusalim a apreciat "angajamentul pentru pace" al lui Obama, dar a atras atenţia că, pentru ca această pace să dureze, "viabilitatea unui stat palestinian nu poate interveni în detrimentul viabilităţii singurului stat evreu".

Netanyahu i-a cerut lui Obama să reafirme angajamentele asumate de SUA faţă de Israel în 2004. "Printre alte lucruri, aceste angajamente se referă la faptul că Israelul nu va trebui să se retragă în liniile din 1967, care nu pot fi apărate şi ar lăsa comunităţi israeliene importante în Iudeea şi Samaria, dincolo de aceste linii", a adăugat el în comunicat.

"De asemenea, aceste angajamente asigură bunăstarea Israelului ca stat evreu, spunând clar că refugiaţii palestinieni se vor stabili într-un stat palestinian şi nu în Israel", a adăugat el.

Potrivit corespondentului BBC la Ierusalim, Netanyahu va fi primit cu căldură în Statele Unite, dar este supus la presiuni internaţionale din ce în ce mai mari pentru a-şi reduce obiecţiile faţă de un stat palestinian, după acordul de unitate semnat de formaţiunile palestiniene rivale Hamas şi Fatah la începutul acestei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel