Propuneri relaxare după 15 mai. Ce prevede proiectul Guvernului - DOCUMENT

Guvernul României a publicat proiectul privind relaxarea măsurilor de interdicţie din data de 15 mai, când se va trece de la starea de urgenţă la cea de alertă. 

Câteva dintre măsuri, precum cele care afectează activitatea centrelor comerciale sau ale lăcaşelor de cult au fost deja anunţate de şeful cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă organizată la finalul şedinţei de Guvern. 

"Sunt prevăzute reglementări în ceea ce priveşte desfăşurarea unor activităţi economice şi sociale. În domeniul economic, va fi permisă organizarea activităţilor de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu presupun rămânerea clienţilor în aceste spaţii, aşa cum sunt cele de tip drive-in, room service sau livrare la clienţi. Pe perioada stării de alertă, se pot suspenda comercializările cu amănuntul şi serviciile în centre comerciale, cu câteva excepţii, cum ar fi magazinele de electronice şi electrocasnice.

Este permisă activitatea operatorilor economici din centrele comerciale cu acces asigurat din afara incintei, fiind întrerupt accesul cu restul centrului. Aici sunt prevăzute câteva excepţii. Pentru operatorii care îşi desfăşoară activităţile în centrele comerciale, precum cele de îngrijire personală, stomatologice, optică medicală, curăţătorii şi altele.

Autorităţile pot dispune măsuri de prevenţie şi asistenţă pentru angajaţii aflaţi în situaţii vulnerabile.", a declarat Ionel Dancă, şeful cancelariei Guvernului.

IATĂ DOCUMENTUL COMPLET AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel