Propuneri pentru deschiderea restaurantelor, indiferent de scenariu: Certificat de vaccinare sau test PCR la intrare

foto Pixabay
foto Pixabay

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) vine cu ”soluții” pentru ca restaurantele să poată funcționa fără restricții în condițiile actuale de pandemie.

Peste 40.000 de companii din industria ospitalității au nevoie urgentă de sprijin pentru a putea supraviețui, iar aceste măsuri a putea salva de la faliment o mare parte dintre firmele afectate.

Reprezentanții HORA precizează că sunt 40.000 de companii din industria ospitalității cu capital 100% și o cifră de afaceri totală de 5 miliarde de euro, cu 400.000 de angajați, reprezentând 10% din angajații sectorului privat, care au nevoie de soluții salvatoare, după ce 2020 a scăzut cifra de afaceri cu 70%. 

Propuneri pentru accesul în restaurant: test PCR, certificat de vaccinare

Organizația vede însă posibilă redresarea, dacă e sprijinită. Astfel, HORA propune o serie de măsuri care ar permite reluarea activității în condiții de siguranță pentru cetățeni, precum: prezentarea unui certificat de vaccinare, testarea PCR sau test rapid cu 48 de ore înainte de a participa la un eveniment sau o masă ”a la carte”, testarea rapidă la intrarea în incintă. 

Reprezentanții cer ca funcționarea industriei să nu mai depindă de rata de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori, spunând că nu există studii concrete care să demonstreze legătura dintre funcționarea restaurantelor și creșterea numărului de îmbolnăviri, conform alba24.ro

”Nu există niciun argument științific pentru care restaurantele să nu poată funcționa la 30% din capacitate, cu restricții și măsuri de protecție adecvate. Se apropie sezonul teraselor și oamenii au nevoie să iasă. Oamenii nu mai vor să fie blocați și ținuți departe de activități atât de firești și atât de necesare omului, precum mersul la spectacole, la teatru, ieșitul la restaurant”, se arată în comunicat.

Propunerile par, însă, a fi excluse de premierul Florin Cîțu: Bucureștiul aproape de scenariul roșu. Florin Cîțu, tranșant, pentru HoReCa: Nu iau în calcul așa ceva. Acum plătim PREȚUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel