Propuneri DNA. Tudorel Toader, decizie de ultimă oră

Denisa Zamfir / 14 sep 2018 / 17:43 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Elena Giorgiana Hosu a fost propusă în funcția de procuror șef adjunct al DIICOT de către ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Tudorel Toader a propus și numirea a trei procurori în funcţii de conducere în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceștia sunt: Antonia Eleonora Constantin, pentru funcția procuror şef al Secţiei Judiciare, Iuliana Nedelcu - procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare, Florena Esther - şef al Secţiei de Resurse Umane şi Documentare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, în ceea ce priveşte funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul DNA, Tudorel Toader anunţă că nu se va face o propunere de numire pentru aceasta.

Propunerile ministrului Justiţiei au loc în urma organizării unei selecţii în vederea numirii în opt funcţii vacante de conducere din cadrul Parchetului General, DIICOT şi DNA.

Funcţii vacante la Parchetul General anunțate erau: procuror-şef şi procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare, procuror-şef şi procuror-şef adjunct al Secţiei de Resurse Umane şi Documentare, în timp ce la DNA: procuror-şef şi procuror-şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei, procuror-şef al Secţiei Judiciare Penale. De asemenea era anunțat și un post vacant de procuror-şef adjunct la DIICOT.

Propunerile vor fi transmise Secţiei pentru procurori din cadrul CSM, pentru obţinerea avizului consultativ, şi, ulterior, preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a îi numi în funcţie.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24