Propuneri Barna pentru diaspora. Mircea Badea: Recunoașteți că sunteți devastați? E marxism total

Mircea Badea a comentat cele cinci propuneri ”de scuteală” făcute de Dan Barna pentru diaspora. 

Inițial, Mircea Badea a abordat subiectul votului timp de trei zile în diaspora. 

”Eu de ce nu votez trei zile. De ce trebuie să votez o singură zi? Eu ce am? Doar pentru că trăiesc în interiorul granițelor, am o singură zi de vot? Poate sunt plecat, poate am altă treabă în ziua aia. Eu mă duc și eu la secția la care sunt arondat. Atunci, eu de ce nu votez trei zile? Eu, dacă sunt în interiorul granițelor și vreau să votez prin corespondență, eu de ce nu pot? `A, nu, că tu ești din România`. Și dacă sunt din România, am ciungă în păr sau ce? `Da`. Asta e discriminare: unii au drepturi, unii n-au drepturi. Și asta cu 3 zile, eu de ce nu am dreptul să votez trei zile? Nu mi se pare în regulă, nu pentru că au ei drepturile alea, să le aibă, de ce nu le am și eu? Eu de ce nu le am?” a comentat Mircea Badea, la Antena 3, votul de trei zile din diaspora. 

În continuare, Mircea Badea a citit cinci idei ale lui Dan Barna, candidatul la prezidențiale al USR-PLUS, pe marginea cărora a făcut comentarii:

1. îmbunătățirea nivelului de trai... - extraordinar a zis, a super, deci asta nu e o lozincă, i-a venit lui Barna o idee extraordinară, ideea lui Barna e decât sărac și bolnav, mai bine bogat și sănătos, super tare, foarte, foarte bună ideea, nu mi-ar fi venit.

Recunoașteți că sunteți devastați? Că nu v-ați gândit la asta? Da, există Barna. 

... prin eliminarea furtului din banii publici, un sistem de educație performant și un sistem de sănătate funcțional - dintr-o frază le-a rezolvat, sistemul de sănătate, de educație și, desigur, ce altceva decât corupția. 

2. încurajarea românilor să deschidă afaceri în țară prin scutiri de impozit: Deci dacă eu sunt un român din interiorul granițelor și aș vrea să-mi deschis o afacere, plătesc impozit, dacă sunt român de la Madrid și vreau să-mi deschid afacere în România, sunt scutit de impozit. Proști noi ăștia care am rămas aici, pentru că suntem de mâna a doua. Vine un român din diaspora, își face afacere, e scutit de impozit, iar eu zic: plec eu, pentru că nu sunt scutit de impozit. Barna mă scutește și pe mine ca să nu plec? Că așa plec și eu, stau ce stau, mă întorc, mă scutești de impozit dacă mă întorc să-mi deschid afacere? 

3. 50% reducere la impozite reduceri la impozite și contribuții în primii trei ani pentru cei care se întorc din străinătate și locuiesc la cel puțin 150 de km distanță față de un nou angajator - Asta e, e cu scutiri și cu reduceri pentru românii din afară, pentru românii din țară: cine te-a pus să rămâi aici, prostule care ești prost? aud eu, indirect, de la Barna. 

4. mărirea subvențiilor pentru fermele mici și medii - corect, până acum numai măsuri de scuteală, e marxist total, nu știu de ce se revendică USR a fi de dreapta, după părerea mea, scrie pe ei mare neomarxism

5. încurajarea implicării în viața politică din România prin simplificarea procedurilor pentru depunerea candidaturilor în alegeri - așteptăm dacă are vreo propunere pentru românii din interiorul granițelor, poate-i dau prin cap mai încolo.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel