Propunere: Salariu minim UNIC în Europa. Cât ar urma să câștige pe lună românii

O inițiativă la nivelul Uniunii Europene propune un salariu minim unic în Europa. În cazul în care acest lucru se va implementa, salariul minim va crește substanțial în România.

De subliniat că inițiativa UE nu uniformizează salariul mediu în statele membre. Nu va exista același salariu, ci aceeași formulă de calcul.

Astfel, dacă această inițiativă va fi implementată, în România salariul minim va ajunge la 464 de euro, adică peste 2.200 de lei. În comparație cu statele vecine, Bulgaria va avea un salariu minim de 312 euro iar Ungaria 487 de euro.

Victor Negrescu a oferit detalii cu privire la această inițiativă UE.

„Este vorba de introducerea a unei formule aplicate la nivelul tuturor statelor membre. Vorbim de 60% din salariul mediu care ar urma să fie tehnica după care se va calcula salariul minim în fiecare stat membru. Nu înseamnă că vom avea același salariu minim în statele UE ci o formulă de calcul comună.

Acest lucru ar conduce la un salariu minim în România de aproximativ 2.000 de lei net (n.r. - bani în mână). (...) România nu va mai fi pe ultimele locuri în ceea ce înseamnă salariul minim european. În prezent, alături de Bulgaria, suntem pe ultimele locuri. 

Acest lucru pune presiune foarte mare pe resursa umană și împinge persoanele să plece din țară. Trebuie să blocăm această tendință și să oferim oamenilor un trai decent la noi în țară”, a precizat Victor Negrescu, la Atena 3.

Acesta a adăugat că mărirea mai sus amintită nu se va realiza de pe o zi pe alta, ci va fi un proces în etape, proces care se va realiza în toate statele membre UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel