Propunere istorică a Rusiei pentru SUA!

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, i-a propus miercuri omologului său american, John Kerry, constituirea unei coaliţii internaţionale antijihadiste, din care, pe lângă SUA şi Rusia, să facă parte şi alte state, inclusiv Siria şi Iranul.

În a doua conversaţie telefonică pe care cei doi oficiali au avut-o în ultimele zile, Lavrov a estimat că nu este normal ca greul luptei împotriva grupării Statul Islamic să fie dus doar de armata siriană şi a sugerat ca această coaliţie pe care el o propune să lupte împotriva jihadiştilor în tot Orientul Mijlociu, scrie Agerpres.

Discuţia telefonică de miercuri - iniţiată de Kerry - survine într-un moment în care apar tot mai multe informaţii despre sporirea transporturilor aeriene şi navale de tehnică militară dinspre Rusia către Siria, precum şi despre o posibilă angajare a trupelor ruseşti în operaţiuni de luptă în această ţară, la Washington existând şi temerea că Moscova pregăteşte o intervenţie militară pe teritoriul sirian.

După ce marţi Bulgaria nu a mai permis survolarea spaţiului său aerian de către avioanele militare ruseşti ce se îndreaptă către Siria, guvernul rus a anunţat că a primit din partea Teheranului autorizaţia ca aceste avioane să survoleze Iranul.

Rusia încearcă de mai multe luni, fără succes, să ralieze Turcia şi Arabia Saudită unei coaliţii militare care să sprijine armata preşedintelui sirian Bashar al-Assad în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. Aceasta din urmă continuă să controleze teritorii vaste în Siria şi Irak în pofida raidurilor aeriene ale actualei coaliţii conduse de SUA, ce doreşte însă şi înlocuirea regimului de la Damasc cu unul condus de opoziţia moderată siriană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel