Propunere BOMBĂ pentru Ministerul Afacerilor Interne. Ce departament ar face ordine în poliție

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” transmite, prin reprezentantul Christian Ciocan, propunerea de a înființa un departament nou în MAI.

„Având in vedere numeroasele situații în care lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne, ori ale structurilor sale subordonate - Poliție, Jandarmerie, Poliție de Frontieră, Pompieri s.a. - au fost prezentați în mass-media ca „suspecți” de comiterea unor fapte incompatibile cu calitatea de funcționar public cu statut special, ori de militar; ținând cont de disponibilitatea ministrului de interne Ion Marcel Vela pentru a reforma acest important segment al securității naționale pe care îl reprezintă M.A.I.”, transmite UMPMV, explicând că sindicatul cere constituirea Departamentului Afaceri Interne, prin reunirea competențelor Direcției Generale Protecție Internă, Direcției Generale Anticorupție și Corpului de Control al ministrului de interne.

Noua structură elimină suprapunerea de sarcini și activități

„Noua structură propusă spre înființare - Afaceri Interne - ar elimina astfel suprapunerea de activități și de sarcini.

Mai mult, Afacerile Interne ar aduce plus valoare instituției și tării nu numai printr-o eficientizare a managementului resurselor umane și materiale, ci - mai ales - printr-o noua abordare a domeniului gestionat, în concordanță cu principiile Constituției României, Drepturilor Omului, și caracterului de cooperare internă și internațională cu instituții cu atribuții similare”, se mai arată în comunicatul UMPMV semnat de Christian Ciocan.

Anumite noțiuni își regăsesc în sfârșit fundamentul în realitate

„Uniunea crede că prin înființarea Departamentului Afaceri Interne noțiunile de funcționar public cu statut special și militar al Ministerului Afacerilor Interne își vor găsi, finalmente, fundamentul în realitate, prin aceea că reputația cadrelor M.A.I. va fi apărată în toate situațiile în care acuzele se vor fi dovedit a fi fost nefondate.

În acest fel încrederea cetățenilor români in instituția M.A.I. va avea ca reper baze reale, cu autoritate de lucru judecat și comunicat public în condiții moderne, guvernate de cel mai înalt nivel de profesionalism al relațiilor publice”, se încheie comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel