Propunere bombă pentru Grecia! Cum ar putea să-și plătească datoria externă

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a susţinut duminică că Grecia ar putea să-şi plătească datoria externă, care depăşeşte 600 de miliarde de euro, prin adăpostirea unor centre de deportare, unde ar urma să fie trimişi migranţii care nu îndeplinesc condiţiile europene pentri azil, transmite Reuters.

Milos Zeman, care şi-a lansat planul pentru soluţionarea crizei migranţilor într-un interviu pentru televiziunea cehă Prima, a susţinut că ideea aparţine unui consilier şi este "o idee originală prin care ucizi două păsări cu o piatră".

"Cetrele de detenţie, care vor fi ridicate pe insulele greceşti, vor adăposti migranţii deportaţi din Europa, iar Atena, prin întreţinerea acestor centre, îşi va plăti datoria externă, care este altfel imposibil de recuperat de către creditori", a explicat preşedintele ceh.

Preşedintele Cehiei are puteri limitate în ceea ce priveşte politica externă, însă a fost un critic vehement al crizei migranţilor. Anterior, Milos Zeman s-a declarat neîncrezător în capacitatea de integrare a comunităţilor musulmane, care este, din punctul său de vedere, practic imposibilă. De asemenea, liderul de la Praga a precizat că actualul flux migratoriu este o invazie organizată.

Liderul Cehiei nu este singurul politician din ţările grupului Visegrad (Cehia, Slovacia, Polonia şi Ungaria), care se opune crizie migranţilor şi acuză Grecia de lipsă de interes în ceea ce priveşte gestionarea fluxului.

Mai mult, declaraţiile preşedintelui ceh au loc în ajunul Summitului UE-Turcia, care începe luni la Bruxelles. Discuţiile liderilor europeni se vor concentra pe găsirea unei soluţii pentru gestionarea crizei migranţilor şi susţinerea Greciei, care este principalul punct de intrare în Europa.

Premierul grec Alexis Tsipras a susţinut duminică că ţara sa va insista la summitul de luni pentru măsuri de solidaritate cu refugiaţii şi o distribuire corectă a efortului crizei între statele membre UE.

Tsipras a acuzat vineri statele, care au impus restricţii dure la graniţe pentru a opri fluxul migratoriu, că ar distruge Europa, susţinând că Grecia este singura ţară care îşi îndeplineşte obligaţiile în ceea ce priveste criza migranţilor.

"Ce au decis să facă unele state încalcă toate regulile europene şi noi considerăm aceste acţiuni ca fiind neprietenoase. Aceste ţări distrug Europa. În final, cei care ridică garduri de sârmă ghimpată, expulzează refugiaţi şi îşi transformă ţările în fortăreţe vor fi izolaţi în Europa. În schimb, noi suntem în alianţă cu statele care dau dovadă de solidaritate" , a precizat Tsipras, criticând astfel acţiunile unilaterale luate de unele state europene împotriva refugiaţilor.

Aceste decizii unilaterale implementate de ţări aflate mai la nord pe ruta migratorie din Balcani au declanşat un efect domino cu consecinţe dezastruoase pentru Grecia. ONU a avertizat miercuri că o criză umanitară pare inevitabilă în Grecia, după ce peste 30.000 de migranţi au rămas blocaţi la graniţa macedoneană.

Numărul migranţilor de pe teritoriul elen creşte constant, cu peste 2.000 de persoane care sosesc zilnic pe mare dinspre Turcia. De altfel, autorităţile greceşti au fost nevoite să ia măsuri pentru redirecţionarea migranţilor spre tabere improvizate pe câmpuri sau stadioane, pentru ca aceştia să nu se adune în localitatea Idomeni, aflată la frontiera cu Macedonia, unde condiţiile au ajuns inumane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel