Propunere a FACIAS, implementată de Guvern

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) salută modificările aduse Ordonanței de Urgență nr. 147/2020, la propunerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, prin care, în cazul familiilor monoparentale, nu va mai fi nevoie de declarația celuilalt părinte pentru solicitarea dreptului la zile libere sau la majorare salarială.

Modificări în acest sens au fost solicitate de FACIAS la finalul lunii noiembrie a anului trecut, care a semnalat că, în practică, OUG 147/2020 obținerea declarației pe propria răspundere a celuilalt părinte era imposibil de obținut. În condițiile în care în România există între 14% și 18% familii monoparentale, FACIAS a solicitat Guvernului modificarea actului normativ, pentru includerea familiilor monoparentale, prin introducerea unei excepții în cazul acestora.

În data de 16 februarie au fost adoptate amendamentele emise de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru modificarea OUG 147/2020, privind acordarea unor zile libere pentru părinți, în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența fizică a copiilor în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, precizează FACIAS într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel