Propunere a FACIAS, implementată de Guvern

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) salută modificările aduse Ordonanței de Urgență nr. 147/2020, la propunerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, prin care, în cazul familiilor monoparentale, nu va mai fi nevoie de declarația celuilalt părinte pentru solicitarea dreptului la zile libere sau la majorare salarială.

Modificări în acest sens au fost solicitate de FACIAS la finalul lunii noiembrie a anului trecut, care a semnalat că, în practică, OUG 147/2020 obținerea declarației pe propria răspundere a celuilalt părinte era imposibil de obținut. În condițiile în care în România există între 14% și 18% familii monoparentale, FACIAS a solicitat Guvernului modificarea actului normativ, pentru includerea familiilor monoparentale, prin introducerea unei excepții în cazul acestora.

În data de 16 februarie au fost adoptate amendamentele emise de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru modificarea OUG 147/2020, privind acordarea unor zile libere pentru părinți, în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența fizică a copiilor în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, precizează FACIAS într-un comunicat de presă.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy