Proprietar din Brașov, păcălit de chiriași. Nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară. Avocatul Toni Neacșu: Nu poate fi evacuat în absența unei hotărâri judecătorești

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un proprietar din Brașov ar fi fost păcălit de chiriași, care stau gratis în locuința lui deși nu au mai plătit chiria, pentru că a semnat un contract pe cinci ani.

 

Situație de coșmar pentru un bărbat din Brașov care și-a închiriat casa pentru o perioadă de 5 ani, iar chiriașii au refuzat să îi mai plătească suma stabilită prin contract. Acum bărbatul nu poate să îi evacueze pe chiriașii rău-platnici. Se pare că deși le-a oprit deja toate utilitățile, nici așa nu a reușit să-i convingă să plece. Chiriașii i-ar fi dat omului bani doar timp de 3 luni de zile, iar de jumătate de an, proprietarul încearcă să-și recupereze locuința. Avocatul Toni Neacșu, fost judecător și membru CSM, a comentat acest caz.

"În legislația noastră există din fericire o procedură de evacuare a chiriașilor care ar trebui să se deruleze destul de rapid în instanță. Pentru asta însă ea trebuie și urmată. Acum înțeleg că în această situație erau și alte neînțelegeri acolo. Văd că cel puțin chiriașul cunoștea puțin din problemele din justiția românească în momentul în care spunea că mai invocă ceva, ceea ce va duce la acordarea unor termene lungi și va mai sta o vreme, deci erau și alte neînțelegeri între ei.

Toni Neacșu: Există o procedură de evacuare a chiriașilor care se derulează foarte rapid

Din fericire există o procedură de evacuare a chiriașilor care se derulează foarte rapid, văr rog să mă credeți, și chiar am verificat înainte de a vorbi cu dumneavoastră pentru că e o procedură care se derulează la judecătorii care în general sunt mai puțin încărcate, astfel că procedura asta de evacuare în general merge repede.

Acum, cu cât mai multe neînțelegeri sunt între proprietari și chiriași pe diferite aspecte, exterioare contractului de închiriere propriu-zis, cu atât situația din punct de vedere juridic se poate complica și se complică cu siguranță în măsura în care proprietarul nu înțelege să apeleze la această procedură direct la instanță. E o realitate, nicio persoană, niciun chiriaș care a depășit contractul sau nu și-a plătit întreținerea ori chiria, nu poate fi evacuat în absența unei hotărâri judecătorești, acesta este un lucru cert. Cât de repede se întâmplă asta depinde și de modalitatea procedurală pe care o aleg proprietarii. Aici părea că pe proprietar îl interesează mai mult ce are chiriașul de plătit decât evacuarea propriu-zisă", a spus Toni Neacșu la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel