Pronunţare la CA Alba Iulia în dosarul "gruparea cămătarilor din Sibiu"

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a pronunţat, miercuri seara, sentinţa în aşa-numitul dosar al "grupării cămătarilor din Sibiu", despre care anchetatorii au susţinut că a creat un prejudiciu părţilor vătămate de peste un milion de euro, notarul public implicat în acest caz primind o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, potrivit Agerpres.

Conform sentinţei, Răzvan Emilian Mărginean a primit 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de sprijinire grup infracţional nestructurat şi 3 ani închisoare pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, cele două pedepse fiind contopite în cea mai grea.

Instanţa a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 3 ani închisoare pe durata unui termen de încercare de 5 ani, perioadă în care condamnatul trebuie să se supună anumitor măsuri. Acestuia i-a fost comutată din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestării preventive începând cu 12 noiembrie 2012 şi până la 23 ianuarie 2014.

Notarul a fost achitat de învinuirea săvârşirii infracţiunii de sprijinire grup infracţional organizat, a infracţiunii de complicitate la şantaj şi de cea a săvârşirii infracţiunii de fals intelectual în formă continuată.

Cu privire la 5 dintre cei 14 inculpaţi trimişi în judecată în acest dosar, CA Alba Iulia a dispus condamnarea cu executare a pedepselor cuprinse între 4 ani închisoare, respectiv 5 ani şi 10 luni închisoare. Pentru alţi 3 inculpaţi, instanţa a hotărât condamnarea acestora la pedepse cu închisoarea cuprinse între 1 an şi 6 luni, respectiv 3 ani cu suspendarea condiţionată sau sub supraveghere, după caz, a executării acestor pedepse pe durata unui termen de încercare.

Pentru ceilalţi 6 inculpaţi, instanţa a dispus încetarea procesului ca efect al prescripţiei speciale a răspunderii penale sau achitarea cu privire la unele învinuiri, după caz.

Instanţa a decis ca părţile vătămate să intre în posesia banilor care le-au aparţinut, fiind anulate, totodată, o serie de contracte de vânzare-cumpărare încheiate de notarul în cauză.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel