Promisiunile electorale ale premierului britanic conservator Boris Johnson

Premierul britanic conservator Boris Johnson a dezvăluit duminică planurile în cazul în care va câştiga alegerile din 12 decembrie în Regatul Unit, anunță Dailymail.

Pentru Boris Johnson, aceste alegeri sunt singurul mijloc de a scoate Regatul Unit din impasul asupra Brexit-ului, care divizează ţara după ce 52% dintre britanici au votat în 2016 în favoarea ieşirii din UE.

În încercarea de a-şi convinge alegătorii, Boris Johnson le promite "un cadou de Crăciun anticipat" dacă va fi reales: reintroducerea chiar de luna viitoare în Parlament a proiectului de lege asupra retragerii din UE pe care el l-a negociat cu Bruxellesul, având drept obiectiv un Brexit la sfârşitul lui ianuarie.

"În timp ce familiile se pregătesc să-şi taie curcanii de Crăciun, eu vreau ca ele să profite de perioada sărbătorilor cu spiritul eliberat de drama aparent fără sfârşit a Brexit-ului", a declarat Boris Johnson înainte de prezentarea programului său, duminică după-amiaza, în West Midlands, centrul Angliei. Acest program "va realiza Brexit-ul şi ne va permite să avansăm şi să eliberăm potenţialul întregii ţări", a spus el.

Într-un gest faţă de contribuabili, Boris Johnson s-a angajat să garanteze că taxele şi impozitele nu vor fi majorate în timpul unei guvernări conservatoare.

Mai mult acesta a promis o finanțare de 33,9 miliarde de lire sterline pentru NHS (Sistemul Național de Sănătate) iar pentru 50.000 de asistente medicale impozitele vor fi înghețate timp de cinci ani. Partidul va spori cheltuielile pentru școlile de stat și va crește salariile. Promite, de asemenea, recrutarea a 20.000 de polițiști pentru creșterea siguranței pe străzi.

Ministerul Muncii a propus 83 de miliarde de lire sterline obținute din creșterea impozitelor pentru a finanța o scurgere de cheltuieli uriașă, dar conservatorii se angajează doar 1,4 miliarde de lire sterline pe an, în cheltuieli suplimentare, începând de anul viitor.

Până în 2023-24 cheltuielile suplimentare pentru serviciile publice sunt estimate a se ridica la aproximativ 3 miliarde de lire sterline pe an.

Aceste promisiuni electorale vin pe fondul unui sondaj de opinie care arăta că conservatorii vor câștiga 349 de locuri pe 12 decembrie.

Sondajul este dur pentru partidul lui Jeremy Corbyn care ar pierde 30 de locuri și poate ajunge la doar 213 de parlamentari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel