Proiectul vaccinării obligatorii, promovat ca inițiativă parlamentară

Pexels
Pexels

Vaccinarea obligatorie ar putea deveni realitate, proiectul devenind inițiativă parlamentară.

Proiectul de act normativ privind vaccinarea obligatorie va fi promovat ca inițiativă parlamentară, miercuri, a anunțat marți după-amiază ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila.

„În Ministerul Sănătății s-a pregătit proiectul legislativ care prevede vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale. Având în vedere faptul că între timp Guvernul a devenit interimar, vom promova proiectul ca inițiativă legislativă. Mâine, mai mulți membri ai Guvernului și parlamentari vor semna această inițiativă legislativă și o vom înainta în procedură de urgență”, a precizat ministrul.

Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale a fost anunțat într-o formă sau alta de mai mulți oficiali, inclusiv de premierul demis Florin Cîțu. Cîțu a precizat în urmă cu câteva zile că este vorba de vaccinarea obligatorie și obligativitatea plății testului a celor care refuză vaccinarea, dar a avut câteva rețineri legate de proiect, printre care sancțiunile care ar putea fi aplicate celor ce refuză vaccinarea.

Îndemn la vaccinare al ministrului

Ministrul demis al Sănătății i-a îndemnat pe români să se vaccineze și să dea un exemplu de responsabilitate. Acesta a făcut o comparație pozitivă între români și occidentali. 

”Măcar acum în această criză majoră trebuie să dăm exemple de responsabilitate (…) Nu cred că germanii, francezii sunt mai deștepți ca noi. Nu degeaba s-au vaccinat peste 85% în Italia, au avut exact aceeași problemă ca noi”, a spus Cseke Attila, aflat într-o vizită la spitalul modular COVID-19 din Pipera.

”Este clar că numărul de persoane care se infectează zilnic nu corespunde realității că nu se testează toată lumea. Sunt două posibilități de a ne imuniza, o parte mai ușoară bazată pe vaccinare și recomandăm asta cetățenilor români. Și a doua modalitate de a trece prin boală, cu toate riscurile aferente”, a mai transmis ministrul. 

Citește și: Cseke Attila: „Nu cred că germanii, francezii sunt mai deștepti ca noi”. Îndemn la vaccinare al ministrului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel