EXCLUSIV  Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/,
Sursa foto: https://www.freepik.com/,

Chestorul general Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost invitat la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV, unde a vorbit despre proiectul Ministerului de Interne. 

Potrivit lui Bogdan Despescu, proiectul Ministrului de Interne este unul amplu, care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului în multiple domenii. 

„Care este proiectul Ministerului de Interne important, general, particular? Ce urmează? Aveți un mesaj pentru colegii dumneavoastră din Ministerul de Interne?”, a întrebat Laura Duță.

„În primul rând, etapele noastre de acțiune vizează reducerea deficitului de personal pentru că de aici plecăm. Fără personal, fără pregătire, fără profesionalism nu vom avea rezultate. Sunt mai multe activități pe această zonă, atât din punct de vedere al activităților clasice, admitere, că vorbim de școlile de agenți, de subofițeri, de Academia de Poliție, că vorbim de surse externe, dar vorbim și de activități de pregătire.

Pe lângă activitatea din zona de reducere a deficitului, vorbim de digitalizare. Sunt mai multe proiecte. Anul acesta am beneficiat de un miliard de lei pe foaia de parcurs pe droguri. Sunt foarte multe proiecte incluse în această foaie de parcurs, care e aprobată la nivel european și are ca și scop creșterea capacității structurilor competente pentru a combate infracționalitatea din domeniul drogurilor.

De exemplu, la Poliția de Frontieră vrem ca pe fiecare arteră pe unde trece astăzi un autoturism să avem sistem de înregistrare video automat, fără alte interpretări umane, fără alte justificări că fost oprit, că n-a fost oprit. Când a ajuns pe acea arteră, sistemul îi spune de unde vine mașina ca și înregistrare, dacă are o alertă, ce trebuie să facă, la cine trebuie să se adreseze.

Vorbim de chestiuni de tehnologie la nivelul anului 2024 pe care le vom accesa și sunt mult mai multe. E o întreagă proiecție.", a spus chestorul. 

 

Mesajul lui Despescu pentru polițiști

„Bănuiesc că tehnologiile acestea sunt folosite în alte state și sunt foarte bune.", a completat Laura Duță.

„Istoria și experiența ne arată că și noi când am folosit astfel de capabilități am avut mult mai mult succes și rezultate mult mai bune. Cred că trebuie să fie o îmbinare între ceea ce înseamnă tehnică și resursă umană.

Fără această îmbinare nu putem să fi mai buni și, de aceea, vă rog să-mi permiteți să transmit un mesaj de respect pentru cei care sunt la datorie permanent și își lasă familiile pentru a fi în slujba cetățeanului și, în același timp, să-i asigurăm că prin toată susținerea noastră vrem să le asigurăm condiții așa cum au văzut sau cum își doresc.", a spus chestorul general Bogdan Despescu la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel