EXCLUSIV  Proiectul BRUA. Lucian Suciu: Cine sunt românii care se întorc din diaspora

Lucian Suciu, secretarul de oraș din Oțelu Roșu, a vorbit despre posibilitatea de reîntoarcere a românilor din străinătate pentru proiectul BRUA. 

BRUA este un proiect de aproximativ 560 milioane de EURO, prin care, pe teritoriul României, va trece o conductă de 550 km care va lega punctele existente de interconectare cu sistemele de transport gaze naturale din Bulgaria şi Ungaria. 

Lucian Suciu își exprimă speranța că românii din diaspora se vor întoarce în țară, fiind nevoie de ei pentru acest proiect. El afirmă că românii ”care au copii în străinătate, în faza de ciclul primar, nu mai vin, stau până-i văd realizați, dar sunt care au plecat ei așa la vreo 40 de ani care s-ar mai întoarce. 

Nici la ei nu mai e ce a fost. În România au mai crescut salariile şi ar fi tentaţi, pentru că ar fi la casa lor. Am vorbit cu cineva care-i în Germania. Dacă-i unul singur, nu se descurcă cu chirie și întreținere. Dacă e cu soție, da, unul lucrează celelălat pune deoparte. Dacă au și un copil, atunci e o problemă", mărturisește Lucian Suciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel