Proiecte și priorități în agricultură. Nicolae Ciucă: Fermierii români au nevoie de ajutor

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Nicolae Ciucă a declarat astăzi că ”fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca legislaţia şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii”. 

Nicolae Ciucă a vizitat astăzi o fermă de creştere a puilor din localitatea Frânceşti şi o fabrică de nutreţuri combinate din localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, scrie romaniatv.net

Premierul Nicolae Ciucă susține că fermierii au nevoie de ajutor și este nevoie de proiecte pe termen lung și stabilirea priorităților în domeniul agriculturii. 

”Am discutat despre principalele provocări şi probleme pe care le întâmpină fermierii, precum şi despre modalităţile concrete de remediere a acestora. Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanţ de producţie a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaje pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi controlate a păsărilor, reproducţie, creşterea puilor, abatorizare, tranşare, ambalare şi distribuţie la nivel naţional şi internaţional. (...) Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislaţia, cât şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană. Pentru a reuşi acest lucru, avem nevoie de previziune şi proiecte pe termen mediu şi lung, coerenţă în procesul de planificare şi o stabilire a priorităţilor. Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor şi agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Premierul Ciucă, la aprinderea luminilor de Hanuka

Premierul Nicolae Ciucă a transmis urări de pace și prosperitate membrilor comunității evreiești din România, care sărbătoresc Hanuka.

„Sărbătoarea Hanuka reprezintă pentru comunitățile evreiești lumină și biruință. Hanuka ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Felicit conducerea Federației Comunităților Evreiești din România pentru această festivitate găzduită la Opera Națională București, instituție simbol a culturii românești, care, de-a lungul timpului, a reunit artiști și public, deopotrivă, de naționalități, credințe și religii diferite. În această seară, Opera Națională București ne găzduiește sub aceeași cupolă la invitația Excelenței Sale domnul Ambasador David Saranga, pentru a celebra valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciez și le susțin: solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul”, a spus Ciucă.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel