Premierul Ciucă, la aprinderea luminilor de Hanuka: Speranța și credința ne fac mai puternici

Speranța și credința ne fac mai puternici, a spus, duminică, premierul Nicolae Ciucă, prezent la aprinderea luminilor din menorah, cu ocazia sărbătorii Hanuka, la Opera Națională București.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis urări de pace și prosperitate membrilor comunității evreiești din România, care sărbătoresc Hanuka.

„Sărbătoarea Hanuka reprezintă pentru comunitățile evreiești lumină și biruință. Hanuka ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Felicit conducerea Federației Comunităților Evreiești din România pentru această festivitate găzduită la Opera Națională București, instituție simbol a culturii românești, care, de-a lungul timpului, a reunit artiști și public, deopotrivă, de naționalități, credințe și religii diferite. În această seară, Opera Națională București ne găzduiește sub aceeași cupolă la invitația Excelenței Sale domnul Ambasador David Saranga, pentru a celebra valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciez și le susțin: solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul”, a spus Ciucă.

Premierul a mai spus că aprinderea luminilor din Menorah ne aduce împreună „pentru a cinsti memoria celor care s-au jertfit pentru libertate și unitate și prin care împărtășim speranța în viitorul pe care îl construim împreună sub semnul unității în diversitate, pentru noi și generațiile ce vor urma”.

Ambasadorul David Saranga a oficiat ritualul de aprindere a luminilor din Menorah. Hanuka începe duminică, 28 noiembrie și durează până în seara zilei de 6 decembrie, fiind cunoscută ca Sărbătoarea luminilor, transmite Mediafax.

Klaus Iohannis: Tradiţia de Hanuka întăreşte în sufletele membrilor comunităţii evreieşti credinţa şi speranţa

Tradiţia de Hanuka, transmisă de-a lungul generaţiilor, întăreşte în sufletele membrilor comunităţii evreieşti din România şi de pretutindeni, credinţa şi speranţa, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj adresat cu prilejul Sărbătorii Hanuca, prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale, la Templul Coral din Bucureşti.

"Cu prilejul sărbătorii Hanuka, adresez salutul meu călduros conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic, precum şi tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din ţară. Tradiţia de Hanuca, transmisă de-a lungul generaţiilor, întăreşte în sufletele membrilor comunităţii evreieşti din România şi de pretutindeni credinţa şi speranţa, atât de necesare în această perioadă în care am fost cu toţii greu încercaţi", a arătat şeful statului în mesajul său, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel