Proiecte importante România: Corina Crețu a aprobat fazarea a șapte proiecte majore

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a aprobat fazarea unui număr de şapte proiecte majore pentru România. Finanţarea de la Uniunea Europeană este de peste 500 de milioane de euro. 

"Prin aceste decizii de eşalonare a unor proiecte majore, România beneficiază de o şansă în plus în utilizarea fondurilor europene ce i-au fost alocate - 147 de milioane de euro pentru infrastructura de transport şi aproximativ 355 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură de apă şi apă uzată - în beneficiul cetăţenilor săi. Sper ca aceste proiecte să fie implementate cu succes în termenele prevăzute, iar la finalizarea lor să constatăm că investiţiile cofinanţate cu bani europeni au dus la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale românilor", a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Creţu. 

Iată proiectele 

Proiectele de infrastructură de transport avute în vedere sunt: drumul naţional Piteşti-Câmpulung-Braşov (modernizarea drumului naţional 73 va reduce numărul accidentelor rutiere, ajutând în acelaşi timp la dezvoltarea economiei din zonă); autostrada Sebeş-Turda (noua autostradă de 70 km va face legătura între autostrăzile A1 Orăştie - Sibiu şi A3 Gilău - Câmpia Turzii); drumul naţional DN76 (reabilitarea drumului naţional între Deva şi Oradea va duce la îmbunătăţirea condiţiilor de transport între cele două oraşe). 

Alte patru proiecte aprobate vizează extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţele Braşov, Hunedoara, Olt şi Tulcea. 

Cele şapte proiecte sunt cofinanţate prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) sau prin Fondul de coeziune, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel