Proiecte bilaterale România - Republica Moldova. Ce au discutat doi oficiali ai celor două țari

România - Republica Moldova
România - Republica Moldova

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o întâlnire joi cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, prilej cu care cei doi oficiali au abordat o serie de proiecte comune, informează un comunicat al Serviciului de presă al executivului moldovean.

Printre proiectele bilaterale de interes major, în derulare sau care urmează a fi implementateau fost evidenţiate construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău, interconexiunea reţelelor electrice, dezvoltarea infrastructurii şi eliminarea tarifelor la roaming între cele două ţări.

Proiectele, factor dinamizator al dialogului bilateral

În acest context, premierul moldovean a menţionat că implementarea proiectelor agreate de guvernele de la Chişinău şi Bucureşti şi incluse în 'foaia de parcurs' va dinamiza şi mai mult dialogul bilateral. Totodată, Pavel Filip a spus că Republica Moldova mizează în continuare pe susţinerea României, inclusiv pe perioada deţinerii Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene. Ambasadorul Daniel Ioniţă a declarat că România va susţine în continuare Republica Moldova pe drumul său european, R. Moldova fiind un partener strategic şi prieten de nădejde, conform comunicatului citat de AGERPRESS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel