Proiecte bilaterale România - Republica Moldova. Ce au discutat doi oficiali ai celor două țari

Andrei Itu / 18 apr 2019 / 22:35 Salveaza PDF Comentarii
România - Republica Moldova
Descriere foto: România - Republica Moldova

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o întâlnire joi cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, prilej cu care cei doi oficiali au abordat o serie de proiecte comune, informează un comunicat al Serviciului de presă al executivului moldovean.

Printre proiectele bilaterale de interes major, în derulare sau care urmează a fi implementateau fost evidenţiate construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău, interconexiunea reţelelor electrice, dezvoltarea infrastructurii şi eliminarea tarifelor la roaming între cele două ţări.

 

Proiectele, factor dinamizator al dialogului bilateral

 

În acest context, premierul moldovean a menţionat că implementarea proiectelor agreate de guvernele de la Chişinău şi Bucureşti şi incluse în 'foaia de parcurs' va dinamiza şi mai mult dialogul bilateral. Totodată, Pavel Filip a spus că Republica Moldova mizează în continuare pe susţinerea României, inclusiv pe perioada deţinerii Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene. Ambasadorul Daniel Ioniţă a declarat că România va susţine în continuare Republica Moldova pe drumul său european, R. Moldova fiind un partener strategic şi prieten de nădejde, conform comunicatului citat de AGERPRESS.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24