EXCLUSIV  Proiecte blocate la ministere. Tudorache: Luptă politică dusă la extrem

Foto arhivă
Foto arhivă

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre o problemă cu care se loveşte de foarte mult timp, referitoare la situaţia mai multor edificii care aparţin unor ministere şi sunt lăsate în paragină.  

Deşi primăria are şi iniţiativa dar şi fondurile necesare pentru modernizarea şi redarea lor cetăţenilor, există o serie de obiective în Sectorul 1 şi nu numai care sunt închise şi sunt lăsate în paragină de ministerele care le deţin în patrimoniu. Ministere care nici nu investesc pentru redeschiderea lor dar nici nu le predau primăriilor care le solicită şi care au proiecte pentru refacerea acestora. Vorbim, în acest caz despre trei obiective foarte importante pentru Sectorul 1: baza Pro Rapid, baza Cireşarii şi Teatrul de vară din parcul Bazilescu - toate trei închise, toate trei în paragină, toate trei aflate în proprietatea unor ministere. Şi pentru toate dintre ele Primăria Sectorului 1 a făcut demersuri în vederea modernizării şi redeschiderii lor.

Iată ce a declarat, la DC News, Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1: 

"În ceea ce priveşte baza Pro Rapid, am înţeles că ANAF-ul a finalizat cu cadastrul, o să ne-o dea printr-o hotărâre de Guvern şi sper, apoi, să putem investi. Noi stăm cu banii şi nu putem investi. Sunt trei terenuri de fotbal, sunt terenuri de tenis, care pot fi folosite de copiii din Sectorul 1 şi e închisă de 3-4 ani.

Vorbeaţi de Cireşarii: e altă solicitare a noastră către Ministerul Educaţiei. Stăm, ne uităm la ea, avem bani să investim. Sperăm ca la 1 ianuarie 2019 Guvernul să ne dea în administrare aceste baze. Speranţa moare ultima. […] Am solicitat şi Teatrul de Vară din parcul Bazilescu. Acesta se află într-o strare foarte gravă, mai e puţin şi cad pereţii. E un pericol. Am amendat şi Ministerul Culturii din această cauză. Ministrul ne-a promis că ne va fi dată şi sper să o primim pentru a o pune în circuit şi să o redăm locuitorilor Sectorului

Lupta politică e dusă la extrem

 […] Bunăvoinţă din partea miniştrilor există, dar lucrurile se lovesc de funcţionari din subordinea miniştrilor. Poate că au alte interese, poate că lupta aceasta politică e dusă la extrem – adică să boicotezi, efectiv, un ministru să îl întârzii cu aceste acte necesare pentru o Hotărâre de Guvern. Nu vreau altceva decât să le primim şi să le redăm cetăţenilor. Pentru că un om care trece pe acolo pe mine mă înjură că nu are de unde să ştie aceste lucruri."

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de Daniel Tudorache:


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel