Proiect revoluționar pentru toți românii. Oana Stancu Zamfir, prima reacție

Deputatul PNL Daniel Zamfir a vorbit despre un proiect revoluționar care îi vizează pe foarte mulți români.

Este vorba despre un proiect de lege privind restabilirea normalității și a legalității depline în relația dintre bănci și clienții care pot avea probleme în restituirea creditelor. Autorul proiectului este deputatul PNL Daniel Zamfir care a oferit mai multe detalii în acest context.

[citeste si]

"Am inițiat în urmă cu cinci luni, împreună cu avocatul Gheorghe Piperea și cu sprijinul a 156 de colegi parlamentari din toate formațiunile politice, Proiectul de lege privind darea în plată a bunului ipotecat în vederea stingerii creanțelor către bănci.

Azi, acest proiect a primit votul aproape unanim (cu două abțineri, a doamnei Boagiu și adomnului Igaș) al senatorilor României, așteptând acum votul decisiv al deputaților.

E o lege care să stabilească echilibrul contractual între debitori persoane fizice și bănci pentru că riscul trebuie să fie împărțit între cei doi parteneri, atât timp cât la momentul acordării creditului și constituirii ipotecii, banca a apreciat că bunul adus în garanție acoperă valoarea creditului, ea a fost cea care și-a trimis evaluatorul agreat, a decis suma pe care o acordă ca împrumut și avansul și garanția și riscul pe care și-l asumă, clientul neavând aici nicio posibilitate de a interveni.

Nu e o lege împotriva băncilor, așa cum au lucrat să se înțeleagă unii reprezentanți ai sistemului bancar, e soluția justă și echitabilă și pentru debitor și pentru bancă.

Mai mult, inițiativa este în linia recomandărilor europene în materie de protecție a drepturilor consumatorilor de credite, dar și cu tendințele CEDO și CJUE în sensul protejării dreptului la locuința familială, care prevalează dreptului asupra unei creanțe", a fost mesajul transmis de Daniel Zamfir, scrie RaduTudor.ro.

În privința proiectului de lege, jurnalista Oana Stancu Zamfir, realizatoare TV la Antena 3, a avut o reacție pe pagina sa de Facebook. "Foarte, foarte mândră de soțul meu care și-a asumat o bătălie grea cu sistemul bancar în apărarea a sute de mii de familii din România!", a transmis jurnalista.

VEZI ȘI: Românii care nu mai pot achita rata la creditul ipotecar pot preda casa la bancă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel