Proiect PNL: închisoare doar în weekend pentru condamnaţi

PNL a găsit soluţia prin care să rezolve problema suprapopulării din închisori: deţinuţii cu pedepse mai mici de patru ani să fie încarceraţi doar sâmbăta şi duminica. 

Partidul Naţional Liberal a depus la Senat un proiect de lege, în care se regăsesc propuneri cum ar fi închisoarea la domiciliu sau munca în folosul comunităţii pentru cei cu pedepse mai mici de 4 ani.

În ultima zi din februarie, parlamentarii liberali au depus la Senat un proiect de lege, despre care vorbeau încă de anul trecut - soluţia partidului pentru decongestionarea închisorilor.

Aceştia propun mai multe alternative pentru pedepsele privative de libertate, printre care închisoarea la domiciliu, închisoarea doar în weekend sau munca în folosul comunităţii. De asemenea, proiectul legislativ introduce celebrele brăţări electronice, pe care ar trebui să le poarte deţinuţii care ispăşesc pesepse într-o formă alternativă.

Pedepsele pentru care sunt propuse astfel de măsuri vizează condamnări cu închisoarea mai mici de 4 ani, dar nu pentru fapte de violenţă sau de corupţie, anunţă Antena 3.

Ministrul Justiţiei se declară de acord cu orice soluţie care ar putea rezolva problema supraaglomerării penitenciarelor. Tudorel Toader spune însă că cei care propun o astfel de lege trebuie să arate şi din ce bani va putea ea fi implementată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel