Proiect inedit, inițiat de un membru ALDE

Au trecut șapte luni de la demararea programului 'Fii pregătit să salvezi vieți!', un program educativ, prin care românii au fost inițiați în acordarea primului ajutor. Este o inițiativa a actualului consilier general al ALDE, din cadrul Primăriei Municipiului București (PMB), Ion Valentin Voicu, din perioada octombrie 2015, când acesta ocupă funcția de consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 3.

Practic, a fost semnat un parteneriat între reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) și ai sindicatului Sanitas București, prin care s-a pus la dispoziția bucureștenilor infrastructura necesară prezentării noțiunilor de prim ajutor.
 
Astfel, un număr de 2149 de profesori și foarte mulți elevi au beneficiat de cursurile de prim ajutor organizate de către Uniunea Sindicală Sanitas București și ISMB, în cadrul campaniei 'Fii pregătit să salvezi vieți!', în cele șapte luni de la lansare.
 
“Mă bucur foarte mult că acest proiect propus are rezultate și se bucură de tot spirjinul pentru realizarea lui. Astăzi am făcut un bilanț împreună cu președintele Uniunii Sindicale Sanitas București și am văzut rezultatele de până acum și sunt mândru că acest proiect gândit și propus de către mine are un real succes în unitățile de învățământ. Am plecat la drum cu acest proiect din postura de consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 3 și îl voi termină din postura de consilier general al Primăriei Municipiului București. Știm acum că există cel puțin 2149 de profesori care înțeleg că diferența dintre viață și moarte poate însemna un minut’’, a declarat Ion Valentin Voicu — consilier general și membru în Comisia de Sănătate și Protecția Socială a PMB, din partea ALDE.
 
[citeste si]
 
Cei care participă la aceste cursuri învață manevre de prim ajutor în situații de stop cardio-respirator, de obstrucție a cailor respiratorii, de fracturi, hemoragii, leșin, degerături, insolație, arsuri și electrocutare și, ceea ce este cel mai important, toți participanții exersează manevrele predate.
 
Campania 'Fii pregătit să salvezi vieți!' promovează importanța măsurilor de prim ajutor în ceea ce privește accesul rapid la asistență de specialitate (prin apelarea numărului de urgență 112), cât și corectitudinea realizării manevrelor de prim ajutor până la sosirea ambulanței.
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel