EXCLUSIV  Proiect Greenfield. Daniel Tudorache: Ți-e teamă de o plângere penală

4.000 de persoane care locuiesc în ansamblul rezidențial Greenfield din București, stau la coadă cu mașina până și două ore pentru a ieși din cartier. Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a vorbit la interviul DCNews LIVE despre situația în care se găsesc aceștia.

"În proiectul inițial constructorul și-a luat angajamentul să facă mai multe căi de acces în acel cartier. Unul singur care ar fi dat în centură, un pod peste calea ferată, nu a mai fost făcut. Locuitorii foloseau un drum prin pădure, un drum pietruit. La acel moment, în 2007, era drum forestier, l-au folosit până în luna ianuarie a acestui an. Este vorba de 300m, cam atât are acest drum. E un drum pietruit, printre copacii din Băneasa", a spus Daniel Tudorache.

Cei de la un ONG Eco-Civica au dat în judecată Romsilva pentru acel drum și au avut câștig de cauză în decembrie. În acest moment calea de acces este închisă cu barieră, cei 4.000 de locuitori având la dispoziție un singur drum de acces, cel prin Teișani.

"Am avut o discuție în ianuarie cu președintele acelui ONG, am vrut să înțeleg care a fost motivația de a stat atâția ani în proces să închidă drumul. Era ca o victorie că a blocat 4.000 de locuitori în acea zonă, pentru că firma care a realizat acel ansamblu nu și-a respectat înțelegerea oficială, să facă un pod peste calea ferată și să ajungă în centură", a declarat Edilul.

Acesta spune că le-a cerut celor de la Eco-Civica să nu blocheze calea de acces până la construirea podului, însă a fost refuzat. 

Daniel Tudorache a povestit faptul că înainte de a se afla decizia instanței în privința drumului, a făcut o solicitare către Romsilva pentru a îl trece în custodia primăriei.

Pentru a rezolva cât mai rapid situația în care se află locuitorii ansamblului rezidențial Greenfield, primarul s-a oferit să acorde într-un mod mai rapid avizele și autorizațiile necesare pentru construcția podului respectiv, care țin de Primăria Sectorului 1.

Fără o soluție încă, primarulul este sigur: "e nevoie de o cale legală", altfel "oricât bine ai face ți-e teamă de plângere penală și să aibă multe șanse mă bage la abuz în serviciu".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel