Proiect de lege pentru o nouă zi națională. Vezi propunerea

Pe ordinea de zi a deputaților se află astăzi un proiect care are ca scop final introducerea unei noi zile naționale în calendarele românilor. Este vorba despre proiectul de lege privind consacrarea zilei de 10 Mai - Ziua Independenței României - ca zi de sărbătoare națională. Camera Deputaților este cameră decizională, după ce proiectul a trecut anul trecut de Senat

[caption id="attachment_287351" align="alignnone" width="640"] Paradă de 10 Mai în București[/caption]

Ziua de 10 mai este considerată de mulți români cea mai importantă zi din istoria țării, ziua în care s-ar fi născut de fapt România.

La 10 Mai 1877, Principele Carol I al României își punea semnătura pe Declarația de Independență, votată în prealabil de Parlament. În contextul Războiului ruso-turc, România renunța la suzeranitatea otomană și refuza să mai plătească tribut. Independența României a fost recunoscută, în 1878, de Congresul de pace de la Berlin. În 1881, tot pe 10 mai, Carol I depunea jurământul, devenind astfel Regele României. Cu 15 ani în urmă, în 1866, tot într-o zi de 10 mai, intrase în București pentru prima oară și depusese cel dintâi jurământ de credință față de România. Ziua de 10 Mai a fost, până la venirea comunismului, Ziua Națională a României.

De Ce News va propune următoarea dezbatere: Sunteți de acord cu proclamarea zilei de 10 mai - Ziua Independenței României - ca zi de sărbătoare națională?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel