Proiect de lege în Duma de Stat privind pedeapsa până la închisoare pe viaţă pentru acţiuni diversioniste

Proiect de lege în Duma de Stat privind pedeapsa până la închisoare pe viaţă pentru acţiuni diversioniste/ Foto: duma.gov.ru
Proiect de lege în Duma de Stat privind pedeapsa până la închisoare pe viaţă pentru acţiuni diversioniste/ Foto: duma.gov.ru

Un grup de deputaţi condus de preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a înaintat camerei inferioare un proiect de lege, care prevede introducerea răspunderii penale până la închisoare pe viaţă pentru facilitarea acţiunilor diversioniste.

 

Documentul a fost publicat, joi, în baza electronică de date a Dumei. Documentul propune completarea Codului Penal al Federaţiei Ruse cu mai multe articole despre pedeapsa pentru facilitarea acţiunilor diversioniste şi organizarea unei comunităţi diversioniste.

Este vorba despre art. 281.1 "Facilitarea activităţilor diversionist", art. 281.2 "Instruirea în vederea desfăşurării activităţilor diversioniste" şi art. 281.3 "Organizarea unei comunităţi diversioniste şi participarea la aceasta".

Se menţionează că orientarea spre diversiuni va fi pedepsită cu închisoare de până la 20 de ani.

Pentru participarea la o comunitate diversionistă este prevăzută o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare, iar crearea unei comunităţi diversioniste va fi pedepsită cu închisoare pe viaţă.

Vladimir Putin, măsuri dure. Cine critică armata rusă rămâne fără cetățenie

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a introdus un amendament la Duma de Stat privind privarea de cetățenie pentru discreditarea armatei ruse.

Președintele rus Vladimir Putin a înaintat Dumei de Stat un amendament la proiectul de lege privind cetățenia rusă, adoptat în primă lectură, conform căruia o persoană poate fi privată de cetățenia rusă dobândită pentru discreditarea armatei, invocând încălcarea integrității teritoriale a Rusiei, scrie Interfax. Amendamentul se referă și la cei care participă la activitățile unui ONG nedorit.

"Amendamentul făcut de președinte în ceea ce privește ONG-urile, precum și în alte cazuri menționate, este foarte semnificativ și absolut echitabil", a declarat reporterilor, duminică, Vasily Piskarev, șeful Comitetului pentru Securitate al Dumei de Stat.

El consideră că "dacă oamenii care au depus un jurământ de credință față de Rusia și au promis că vor respecta legile noastre, după ce au devenit cetățeni l-au încălcat, ei au reziliat astfel în mod voluntar contractul cu statul care le-a asigurat protecția sa și drepturile unui cetățean rus, iar aceasta conferă statului dreptul de a revoca decizia de acordare a cetăţeniei".

Potrivit lui Piskarev, "începând de astăzi, activitățile a 67 de organizații străine au fost recunoscute ca indezirabile pe teritoriul Rusiei".

"De fapt, sunt mult mai mulți, iar aceste ONG-uri sunt implicate activ în activități anti-ruse, inclusiv incitarea la ură interetnică și interconfesională, amestecul în alegeri, implicarea adolescenților în consumul de droguri și activități distructive, propaganda LGBT și, de asemenea, participa la strângerea de fonduri pentru finanțarea adversarului", a mai spus președintele comitetului.

Fiul unui apropiat al lui Putin, achitat de justiția norvegiană, după ce a pilotat drone deasupra țării

Fiul unui apropiat al lui Vladimir Putin a fost achitat de justiția norvegiană, după ce a pilotat drone deasupra țării.

Fiul unui fost apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Andrei Iakunin, a fost achitat miercuri de justiţia norvegiană, transmite Agerpres. El era urmărit pentru că a pilotat o dronă în Svalbard în pofida interdicţiei de survol impusă ruşilor, a anunţat avocatul său, informează AFP.

Iakunin, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat în octombrie, acuzat că a folosit vara trecută drone în timpul unei călătorii la bordul velierului său de lux Firebird în jurul acestui arhipelag din Arctica, regiune de mare importanţă strategică.

El este fiul fostului preşedinte al Căilor Ferate Ruse, Vladimir Iakunin, descris uneori drept un confident al lui Vladimir Putin.

După declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, Norvegia a interzis, asemenea Uniunii Europene, survolarea teritoriului său pentru entităţile şi cetăţenii ruşi, dispoziţie pe care ea o aplică şi în ceea ce priveşte utilizarea dronelor.

Însă "tribunalul (regional) din Nord-Troms og Senja a conchis în decizia sa că Andrei Iakunin nu a comis o faptă ce trebuie pedepsită penal", a anunţat într-un comunicat echipa sa de avocaţi. "Tribunalul justifică această decizie prin faptul că pilotarea unei drone de agrement nu este acoperită de cadrul sancţiunilor", a adăugat echipa de avocaţi.

Potrivit media norvegiene, Parchetul va înainta apel.

Pe baza motivaţiilor invocate de avocaţi, verdictul tranşează şi condamnările de mai multe luni de închisoare deja pronunţate la adresa altor cetăţeni ruşi acuzaţi de fapte similare în această ţară scandinavă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel