Proiect de anvergură pe Insula Șerpilor. Ucraina își consolidează pozițiile în Marea Neagră

Ucraina construiește pe Insula Șerpilor o stație care va fi inclusă în sistemul internațional pentru siguranța traficului naval care va intra în componența Sistemul ui global de alertă și siguranță maritimă.

Conform presei ucrainiene, pe Insula Șerpilor va fi construită o stație de bază care va intra în compunerea Sistemul global de alertă și siguranță maritimă (Global Maritime Distress and Safety System - GMDSS) de zonă maritimă A1, transmite Defense România. Sursa citată a scris că implementarea proiectului va consolida poziția Ucrainei în domeniul siguranței maritime în Marea Neagră, în conformitate cu acordurile internaționale și cu cerințele Organizației Maritime Internaționale (OMI).

Facilitatea care urmează să fie construită pe Insula Șerpilor constă într-un turn de telecomunicații, un container tehnologic în care este inclusă aparatura, un panou de distribuție, un generator electric diesel și un sistem de panouri solare, iar costul lucrărilor este de aproximativ două milioane de euro. Conform caietului de sarcini, realizarea stației trebuie finalizată până la 31 decembrie 2022.

O stație similară a fost dată în funcțiune la începutul lunii noiembrie, în Odesa, cu ocazia deschiderii după modernizare a Centrului de stat pentru coordonarea salvării maritime (DMRKȚ) și a Centrului pentru gestionarea operațiilor de căutare-salvare și stației radio de coastă  (KP "MPRS") din Odesa, informează Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel