Proiect de amploare al Rusiei: Radar anti-rachete, în timp record

radar rusia
radar rusia

Purtătorul de cuvânt al ministrului rus al Apărării a anunțat, marți, că Rusia va începe să construiască în centrul țării un radar anti-rachete care va eficientiza sistemul de apărare al Federației, informează agenția Ria Novosti.

[caption id="attachment_353815" align="alignleft" width="600"] Radarul Voronezh-M din regiunea Irkutsk. Foto: Ria Novosti[/caption]

Radarul face parte din clasa Voronezh și va fi construit în apropierea orașului Orsk, din regiunea Orenburg. Noul proiect face parte dintr-o rețea de dispozitive menită să avertizeze cu celeritate maximă asupra amenințărilor cu rachete. Rețeaua va fi finalizată în 2020, a declarat colonelul Alexey Zolotukhin.

”În completare la radarul Orenburg, pregătirile pentru construcția radarelor de nouă-generație sunt în desfășurare în Krasnoyarsk și teritoriul Altai”, a precizat colonelul.

Deși se anticipa că va dura între 5 și 9 ani finalizarea radarului din Orsk, se pare că perioada a fost redusă la undeva între 12 și 18 luni, a menționat purtătorul de cuvânt.

Patru radare din clasa Voronezh sunt deja parte a rețelei ruse de dispozitive anti-rachete.

Radarele din clasa Voronezh ating o distanță operațională de 6.000 de kilometri. Acestea pot fi transferate cu rapididate în locuri diferite de cel în care au fost construite, iar oficialii Rusiei spun că noile modele depășesc în performanță orice model străin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel