Proiect cheie privind RCA, în dezbatere publică pe site-ul ASF

Irina Constantin / 04 iul 2017 / 18:16 Salveaza PDF Comentarii

Consiliul ASF a aprobat proiectul normei pentru punerea în aplicare a Legii 132/2017 cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin prin accidente de vehicule şi de tramvaie, cât şi a unor prevederi cu privire la asigurările auto. 

Proiectul a fost publicat marţi pe site-ul ASF spre consultare publică pentru 10 zile.

Limitele de despăgubire stabilite de către A.S.F sunt de 1,22 milioane de euro pentru pagubele materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate şi de 6,07 milioane de euro pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate.

Limita de despăgubire se stabileşte la echivalentul în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de BNR.

În proiectul normei se precizează că sistemul bonus-malus este format din categoria de bază B0, 8 clase de bonus şi 8 clase de malus; clasa B0 este atribuită unui nou asigurat, fără istoric în asigurare. Reducerea sau majorarea stabilită conform sistemului bonus-malus se aplică tarifelor practicate de către asigurătorul RCA la care potenţialul asigurat urmează să încheie contractul RCA, în vigoare la data la care se încheie contractul RCA. Perioada de referinţă este anul calendaristic anterior datei de intrare în valabilitate a contractului RCA.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27