Lege. Ce mașini vor fi interzise în București

Lucian Iliescu, consilier municipal al PMP, a propus ca, din ianuarie anul viitor, autovehiculele din clasele de poluare 0, 1, 2 și 3 să nu circule în timpul zilei în București.

Consilierul municipal Lucian Iliescu (PMP) a iniţiat un proiect de hotărâre conform căruia, din 1 ianuarie 2019, se interzice, pe teritoriul municipiului Bucureşti, circulaţia autovehiculelor care sunt încadrate în clasa de poluare 0, 1, 2 și 3 sau nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare, zilnic, în intervalul orar 6,00 - 22,00, informează Agerpres. Din anul 2021, ar urma să fie interzisă circulaţia mașinilor încadrate în clasa de poluare 4, zilnic, în acelaşi intervalul orar.

[citeste si]

Amenzi de la 500 la 2.000 lei

"Fac excepţie de la această restricţie: autovehiculele îndreptăţite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, autovehiculele care efectuează transport în comun, ambulanţele, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv, autovehiculele de depanare sau de transport vehicule care au girofaruri galbene. Totodată, în această categorie de excepţie se încadrează şi autovehiculele diplomaţilor, militare, autovehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor şi carele TV", se mai arată în proiectul care va fi figura pe rdinea de zi a ședinței consilierilor din luna mai.
Conform propunerii, nerespectarea prevederilor ar urma să constituie contravenţie, fiind sancţionată cu amendă de la 500 la 2.000 de lei.

Capitala, printre cele mai poluate orașe europene

Conform propunerii, nerespectarea prevederilor ar urma să constituie contravenţie și să fie sancţionate cu amendă de la 500 la 2.000 de lei. Lucian Iliescu a spus că a discutat şi cu reprezentanţii altor grupuri politice, context în care membrii grupului ALDE au anunţat că vor face un amendament referitor la maşinile de epocă. 
Ca argumente, se arată că Bucureştiul este unul dintre oraşele europene cu cel mai înalt nivel de poluare, mai ales a aerului. Se menţionează că, potrivit datelor Oficiului European de Statistică, anul 2015, doar 22% dintre locuitorii Capitalei se declarau mulţumiţi de calitatea aerului şi 31% de nivelul de zgomot din oraş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel