Programul Rabla pentru electrocasnice, o nouă sesiune. Cum se fac înscrierile

Expert în siguranță - Iată de ce nu ar trebui să porniți aparatele peste noapte / Foto ilustrativ de Photo Mix de la Pixabay
Expert în siguranță - Iată de ce nu ar trebui să porniți aparatele peste noapte / Foto ilustrativ de Photo Mix de la Pixabay

Administrația Fondului pentru Mediu a reconfirmat faptul că va organiza o nouă sesiune a Programului Rabla pentru electrocasnice.

Sumele rămase după finalizarea primelor trei etape sunt încă disponibile, astfel că Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va organiza o nouă sesiune a Programului Rabla pentru electrocasnice. Totuși, nu a fost stabilit încă un calendar de lansare.

198.800 de vouchere au fost alocate în cele trei ediții ale Programului Rabla pentru electrocasnice, dar dintre acestea au fost folosite doar 109.700, respectiv 55% din total.

Suma rămasă este de 34 de milioane de lei și, potrivit declarațiilor ministrului Mediului, Barna Tanczos, va fi cheltuită în cadrul unei noi etape. 

Întrebați dacă noua sesiune se va organiza până la finele lui 2021, oficialii AFM au răspuns: „Programul va fi relansat, pentru suma rămasă disponibilă şi pentru aceleaşi categorii de echipamente ca şi în prima sesiune a anului 2021. La momentul actual nu avem informaţii cu privire la data de relansare a programului. Suma de 34 de milioane de lei este în continuare alocată programului, nefiind redistribuită pentru alte programe”, potrivit Economica

Cum se fac înscrierile 

În cadrul noii sesiuni, va fi reluată procedura de selecție pe etape, inclusiv cele de înscriere prin crearea unui cont. Data lansării noii sesiuni va fi comunicată pe pagina instituției, după aprobarea președintelui AFM. 

Potrivit informațiilor deja existente, înscrierea solicitanților în Program constă în crearea contului de utilizator, pentru care se introduc următoarele date: nume, prenume, localitate și județ, cod numeric personal (CNP), adresa de e-mail și numărul de telefon valid.

Beneficiarul are obligația de a încărca CI/BI și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM până la momentul utilizării voucherului.

Produsele finanțate și valoarea voucherelor, aceleași ca în prima sesiune 

400 lei pentru maşinile de spălat rufe - cel puţin clasa energetică C

400 de lei pentru maşinile de spălat vase având cel puţin clasa energetică D

400 de lei pentru aparate de aer condiţionat care să fie cel puţin A++

400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare cu clasa energetică cel puţin E

400 de lei pentru TV cu clasa energetică cel puţin E

400  de lei pentru uscătoare de rufe cu clasa energetică cel puţin A++

200 de lei pentru aspiratoare cu consum de cel mult 400 kw pe an

500 de lei pentru laptopuri

300 de lei pentru tablete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel