Programul PSD încalcă tratatul de guvernanță. Concluzia președintelui Comisiei Economice a Senatului

Liberalul Eugen Ţapu Nazare, preşedintele Comisiei economice a Senatului, a declarat că programul electoral al PSD încalcă tratatul de guvernanţă fiscală votat în Parlament şi de social-democraţi. În opinia lui Nazare deficitul provocat în cazul în care s-ar aplica programul PSD ar putea aduce probleme grave. 

Parlamentarul susţine că dacă ar fi aplicat, programul economic al PSD ar dubla deficitul structural şi cel bugetar. 

"Am analizat cu colegii economişti aşa-zisul program al PSD. Ei promit creşteri de salarii cu nemiluita, scăderea taxelor, poate mai câştigă ceva voturi. Oamenii aceştia au votat tratatul de guvernanţă fiscală, care prevede 1 la sută deficit structural şi 3 la sută deficit bugetar. Am calculat pe programul lor şi va fi 2,5 la sută deficit structural şi 4,7 la sută deficit bugetar. Ori mint, ori vor să ne scoată din Uniunea Europeană. Nu există un al treilea răspuns. Au văzut ce se întâmplă în jurul României, au văzut ce a ieşit la alegeri şi în Bulgaria, şi în Basarabia şi probabil vor să ne ducă înspre Rusia", a afirmat senatorul Eugen Ţapu Nazare. 

Preşedintele Comisiei economice a Senatului a adăugat că, deşi toate partidele au semnat Pactul pentru alocarea a 2 la sută din PIB bugetului Ministerului Apărării, cei din PSD nu mai sunt de acord cu această măsură. 

"Toate partidele au semnat pactul pentru 2 la sută la Apărare şi acum Victor Ponta şi Liviu Dragnea strâmbă din nas pentru că este prea mult. Mint sau vor să ne branşeze la Moscova? Dacă asta vor, să iasă şi să le spună românilor', a precizat liberalul Eugen Ţapu Nazare în conferinţa de presă. 

În cadrul aceleiaşi conferinţe, liberalii nemţeni au declarat că vor participa, sâmbătă, la un miting la Iaşi, organizat de toate filialele PNL din judeţele Moldovei, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel