Programul protestului fermierilor şi transportatorilor din Bucureşti. Ce traseu vor avea manifestanții

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Primăria Capitalei a anunțat că protestul fermierilor și transportatorilor, aprobat pentru ziua de duminică, va avea loc în intervalul 09.30 – 22.00, și va implica aproximativ 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir. 

Detaliile privind traseul au fost stabilite și transmise publicului, iar evenimentul va începe cu adunarea mijloacelor auto între orele 6:00-6:30 pe Sos. Alexandriei, banda 1 de circulație, segmentul cuprins între Șoseaua de Centură și Sos. București Măgurele.

Între orele 6:30-7:00, vehiculele se vor deplasa până în Piața Constituției pe un traseu bine stabilit, respectând regulile de circulație, fără restricții de trafic. Deplasarea și parcare vor fi coordonate sub supravegherea forțelor de ordine până la ocuparea spațiului destinat protestului în Piața Constituției.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că aprobarea protestului pentru trei zile este în concordanță cu principiul de a nu afecta traficul din București, evitând Piața Victoriei. Controversele au apărut în jurul persoanelor implicate în solicitarea de protest. Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a menționat că inițial, avocatul Bogdan Petre, presupus a fi avocatul Dianei Șoșoacă, a făcut cererea în nume personal pentru 50.000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir în Piața Victoriei.

Cu toate acestea, în urma negocierilor, s-a redus numărul de protestatari și s-a schimbat locația pentru Piața Constituției. Nicușor Dan a respins anterior mai multe cereri de proteste, dar a aprobat-o pe aceasta, menționând că nu va afecta circulația rutieră.

Foto: Inquam, de Octav Ganea

Fermierii și transportatorii au protestat deja mai bine de o săptămână, iar primarul a explicat că solicitarea Federației Operatorilor Români de Transport pentru 15.000 de utilaje ar fi paralizat circulația în Capitală. În ceea ce privește protestul din Piața Constituției, acesta a fost aprobat pentru 200 de utilaje și 5.000 de participanți, fără a afecta traficul rutier.

Cu toate acestea, au apărut controverse privind semnarea solicitării de către avocați ai partidului SOS România, condus de Diana Șoșoacă. Primarul a subliniat că solicitarea îndeplinea condițiile legale, iar controversa privind semnarea de către avocați ai partidului este subliniată  Mircea Bogdan Petre, care a declarat că a formulat cererea în nume personal și a cerut acceptul senatoarei.

Protestul, care va avea loc în Piața Constituției între orele 9:30-22:00, este așteptat să atragă atenția asupra preocupărilor fermierilor și transportatorilor, iar intrarea în București a vehiculelor participante este planificată să aibă loc pe Șoseaua Alexandriei între 6:00-7:00, conform protocolului semnat între organizatori și autorități.

Primarul general a subliniat că, în ciuda controversei, protestul se va desfășura respectând regulile și că intrarea în București se va face sub coordonarea autorităților pentru a evita orice impact negativ asupra traficului și vieții cotidiene a cetățenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel