Programul ”Cornul și laptele”, suspicionat de îmbolnăvirea a 12 elevi din Prahova

194559-spitalul-copii-grigore-alexandrescu-laszlo-mihaly
194559-spitalul-copii-grigore-alexandrescu-laszlo-mihaly

Autoritățile sanitare din Prahova suspicionează că cei 12 copii, înscriși în mai multe școli  din județ, care au fost internați, miercuri seară, cu toxiinfecție alimentară, s-au îmbolnăvit după ce au consumat produsele primite la şcoală prin programul "Cornul şi laptele".

Un număr de 12 elevi înscriși în mai multe școli din Prahova, unele situate la distanţe mari una de cealaltă, au ajuns la spital şi au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară internați, a declarat prefectul de Prahova, Adrian Dobre.

Cei 12 copii provin din școlile localităților Crivina, Cioceni, Bordenii Mari, Rachieri, Boldeşti Scăieni, Pleaşa, Zamfira, Vălenii de Munte și au fost tratați la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, fiind acum în afara oricărui pericol.

Autorităţilor judeţene au emis o primă ipoteză, potrivit căreia cei 12 copii s-ar fi îmbolnăvit după ce au consumat produse distribuite în şcoli prin programul "Laptele şi cornul"

Reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Inspectoratului Şcolar au început anchete în acest caz, iar în primă etapă a investigației, întregul lot de lapte provenit de la fabrica de unde a fost distribuit în școlile vizate, a fost retras.

Joi dimineaţă, autorităţile au investigat și distribuitorul de produse în şcoli pentru a stabili dacă acesta asigură toate condiţiile necesare păstrării şi distribuirii în siguranţă a alimentelor care ajung la elevi.

Un rezultat oficial al probelor prelevate din alimentele suspicionate a fi îmbolnăvit elevii, vor apare doar după analizele de laborator, a declarat prefectul județului Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel