Program redus de muncă pentru români. PROIECT

Doi parlamentari liberali au depus la Senat o propunere de modificare a Codului Muncii, astfel încât numărul de ore de muncă săptămânale să fie redus de la 40 la 38. Mai precis, propun parlamentarii, ziua de vineri să aibă prin lege 6 ore de muncă şi nu 8, ca în prezent, anunță Romaniatv.net.

De asemenea, în proiectul de modificare a Codului Muncii, cei doi parlamentari specifică şi chiar subliniază faptul că scurtarea zilei de muncă să se facă "fără afectarea salarizării aflate în plată".

Parlamentarii au oferit o serie de exemple de state europene care au decis deja reducerea numărului de ore de muncă săptămânale.

Mai mult, în documentul în care îşi expun motivele iniţiativei, parlamentarii arată că raportul dintre numărul de angajaţi şi cel al pensionarilor este de aproape unu la unu, dublu faţă de situaţia din 1990.

O propunere legislativă inedită a fost pusă în dezbatere la Camera Deputaţilor, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 privind Codul Muncii. Potrivit proiectului de lege, angajaţii şi angajatorii care doresc ca timpul de lucru să fie de 10 ore pe zi, vor avea săptămâna de lucru de doar patru zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel