Program minimis 2019. Prima recoltă de tomate, valorificată in Sălaj

Rosii
Rosii

Prima recoltă de tomate cultivate în spaţii protejate, obţinută de un fermier din Sălaj, în cadrul programul guvernamental de sprijin din acest an, este de 1.000 de kilograme şi a fost deja valorificată pe piaţa locală.

'În judeţul Sălaj au fost recoltate primele roşii din spaţii protejate, de către un producător înscris în 'Programul minimis la tomate' în ciclul I - 2019. La prima recoltare s-a obţinut cantitatea de 1.000 kg de tomate', a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Sălaj, Valentin Duca.

Potrivit acestuia este vorba de un fermier din Nuşfalău, care a vândut deja întreaga cantitate pe piaţa locală. În acest an, un total de 48 de fermieri din Sălaj s-au înscris în programul de sprijin pentru tomate în spaţii protejate, prin care pot beneficia de un ajutor de minimis de 3.000 euro, dacă fac dovada comercializării a două tone de tomate.

Subvenții acordate în cadrul programului minimis

În primul ciclu de producţie, pentru care roşiile pot fi comercializate în lunile ianuarie-mai inclusiv, un număr de 27 de fermieri s-au înscris pentru a primi subvenţia de 3.000 de euro, acordată prin acest program guvernamental. În cadrul programului 'Tomate în spaţii protejate', s-au acordat, în 2018, în Sălaj, subvenţii totale în valoare de 566.000 de lei, către 41 de producători agricoli din judeţ ce au livrat pe piaţă peste 200.000 de kilograme de roşii.

Cerințe pentru acordarea ajutorului de stat

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura de tomate în spaţii protejate (sere, solarii), beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate de minimum 1.000 mp; să obţină o producţie de minimum 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa de teren menţionată; să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primării; să valorifice producţia în perioadele ianuarie - mai, inclusiv şi noiembrie - 20 decembrie, inclusiv. 

Vezi și Programul de tomate 2019. 15.337 de cereri de înscriere până la 1 aprilie

Vezi și Ajutor de stat pentru crescătorii de ovine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel