Program de colectare a uleiului alimentar uzat, demarat de Primăria Râmnicului

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a demarat un program pentru colectarea uleiului alimentar uzat cu scopul de a preveni înfundarea canalizării din oraş, la fiecare 5 litri de ulei uzat dus la punctele special amenajate urmând să fie daţi, la schimb, 2 litri de ulei proaspăt, a informat, vineri, edilul Mircia Gutău.

Potrivit acestuia, primăria a încheiat, în acest sens, un parteneriat cu o firmă de profil din ţară şi a achiziţionat deja o primă tranşă de 1.000 de bidoane de 5 litri care vor fi distribuite către cei care doresc să colecteze uleiul uzat. 'Această problemă a colectării uleiului consumat a fost ridicată de un cetăţean la o întâlnire pe care am avut-o cu locuitorii oraşului.

Mi s-a părut interesantă pentru că cei mai mulţi, peste 90%, îl aruncă în chiuvetă sau în instalaţie şi blochează instalaţia. Am luat legătura cu o firmă şi am făcut deja un parteneriat în acest sens. Astfel, la 5 litri de ulei consumat, dar care trebuie trecut prin sită, cei interesaţi se prezintă la Carrefour şi vor primi 2 litri de ulei proaspăt de consum.

Va fi un lucru formidabil pentru că foarte mulţi oameni deja de astăzi (vineri - n.r.) au venit după bidoane. Noi am cumpărat pentru prima etapă 1.000 de bidoane de 5 litri, le-am pus etichete cu primăria şi firma respectivă şi deja le împărţim, pe cartelă, celor care doresc. Sunt convins că ne vor trebui multe mii ca să îi mulţumim pe toţi', a spus Gutău, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel