Prognoza meteo pe trei luni. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Meteorologii au elaborat prognoza posibilă pentru următoarele trei luni: decembrie 2016, ianuarie 2017 și februarie 2017. 

În luna decembrie 2016, meteorologii se așteaptă la precipitații care depășesc cu mult media multianuală lunară. Dacă media pentru luna decembrie este de 44,8 l/mp, ne așteptăm ca în decembrie 2016 să fie de 60 de l/mp. Excepție vor face local, sud-vestul, nord-vestul și vestul țării. Temperatura aerului va fi apropiată de normele specifice perioadei, cu o medie de -0,8 grade Celsius. S-ar putea ca în sud și-n sud-est să fie mai cald, unde este posibilă o medie lunară de 2 grade Celsius. 

În ianuarie 2017, vremea se va răci. În sud, sud-est și local în vest, temperaturile se vor apropia de media de -2,1 grade Celsius. În schimb, în restul țării va fi mai frig, cu medii lunare cuprinse între -4% și -6%. În ceea ce privește precipitațiile, vor fi apropiate de norma multianuală lunară de 33,6 l/mp. Excepție vor face sud-estul și estul țării, unde vor fi precipitații abundente, peste norma perioadei, cu aproximativ 6 l/mp mai mult, adică în jur de 40 l/mp. 

În luna februarie 2017, vremea va fi specifică perioadei, cu o medie de -1 grade Celsius. Precipitațiile vor fi abundente în vest și centru. În restul țării se vor încadra în limitele perioadei. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel