Prognoză meteo: Vremea 21, 22, 23, 24 februarie

Vremea va continua să fie oscilantă, în următoarele două săptămâni, dar în general va predomina un regim termic în creştere în majoritatea regiunilor, iar singura perioadă în care se vor consemna scăderi ale temperaturilor va fi 25-28 februarie, în timp ce precipitaţii sunt anunţate în zilele de 21 şi 25 februarie, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 20 februarie - 5 martie 2017, publicată luni. 

În Banat, vremea se va încălzi apreciabil la jumătatea primei săptămâni, astfel că valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele obişnuite în această perioadă din an, respectiv maxime de 10 - 15 grade şi minime de 2 - 6 grade, în medie. Din data de 25 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că, până la sfârşitul lunii, regimul termic va fi unul apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 4 - 8 grade şi minime preponderent negative. Pentru primele zile din martie este estimată o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor. Precipitaţii mai frecvente şi local moderate cantitativ vor fi în data de 21 februarie, când vor predomina ploile, dar în special în perioada 24 - 25 februarie, când ploile se vor transforma în lapoviţă sau ninsoare. În celelalte zile din intervalul de referinţă vor fi posibile ploi pe arii restrânse. 

Pentru zona Crişanei, valorile termice vor fi în creştere în primele zile, iar în intervalul 22 - 24 februarie vor fi cu mult peste media multianuală a perioadei, respectiv maxime, în medie regională, de 10 - 13 grade şi minime de 3 - 6 grade. În schimb, între 25 şi 28 februarie, temperaturile vor scădea semnificativ şi se vor situa în jurul celor normale, cu maxime de 3 - 7 grade şi minime sub pragul de îngheţ. Pentru începutul de martie este estimată, din nou, o încălzire uşoară şi treptată a vremii. Precipitaţii pe arii extinse şi moderate cantitativ vor fi în jurul datei de 21 februarie când acestea vor fi mixte, dar mai ales în perioada 24 - 25 februarie când vor fi ploi la început, apoi lapoviţă şi ninsoare. În celelalte zile ale intervalului de referinţă vor fi posibile ploi locale. 

În Transilvania, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire de la o zi la alta, astfel încât valorile nocturne vor deveni în general pozitive, iar maximele diurne vor ajunge, în medie, la 6 - 11 grade, cu mult peste ce ar fi normal în această perioadă din an. În schimb, în intervalul 25 - 28 februarie, temperaturile vor scădea accentuat şi vor fi maxime de 2 - 5 grade şi minime de la -8 la -4 grade, mediat pe regiune, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru sfârşitul lunii februarie. Pentru primele zile de martie este estimată o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză precipitaţiile (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) se vor semnala în fiecare zi, dar vor fi mai frecvente şi moderate cantitativ în zilele de 21 şi 25 februarie. Pentru cea de-a doua săptămână probabilitatea pentru precipitaţii va diminua. 

Prognoza de specialitate relevă că, în Maramureş, în intervalul 21-24 februarie, va avea loc un proces de încălzire a vremii, astfel încât, în medie, temperaturile maxime vor fi de 8 - 11 grade, iar cele minime între 3 şi 6 grade. Scăderea de temperatură ce va debuta în data de 25 februarie va fi semnificativă, situând valorile în jurul celor normale pentru sfârşitul lunii februarie, cu 4 - 6 grade, ziua, şi între -6 şi -3 grade noaptea, ca medie regională. Pentru primele zile din martie sunt estimate temperaturi în creştere uşoară şi treptată, mai ales la valorile diurne. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză precipitaţiile vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ, mai ales ninsori în 21 şi 25 februarie şi mixte în celelalte zile. Pentru cea de-a doua săptămână probabilitatea pentru precipitaţii se va diminua. 

În Moldova, în intervalul 21 - 24 februarie, vremea se încălzi apreciabil, valorile termice devenind mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei; astfel, vor fi maxime de 8 - 15 grade şi minime de 2 - 5 grade, în medie regională. Din 25 februarie, scăderea bruscă a temperaturilor va determina un regim apropiat de cel normal pentru sfârşit de februarie, cu 2 - 7 grade pe timpul zilei şi între -7 şi -3 grade noaptea. Pentru primele zile ale lunii martie este estimată o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor. În prima săptămână vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare aproape în fiecare zi, dar în general slabe şi cu caracter local, cu excepţia zilei de 25 februarie când se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru precipitaţii se menţine relativ ridicată şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni. 

În Dobrogea, pe parcursul primei săptămâni a intervalului de referinţă, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că temperaturile maxime vor ajunge la un ecart mediu de 12 - 16 grade, iar cele minime vor fi de 4 - 7 grade. Din data de 26 februarie, valorile termice vor scădea accentuat şi vor deveni apropiate de mediile climatologic specifice perioadei, respectiv între 5 şi 7 grade, ziua, şi între -3 şi zero grade, pe timpul nopţilor. Pentru începutul lunii martie este estimată o încălzire uşoară şi treptată a vremii. Precipitaţii mai frecvente vor fi în jurul datei de 25 februarie, în restul intervalului fiind posibile doar ploi slabe, pe areale restrânse. 

În Muntenia, vremea va fi într-un proces de încălzire pe parcursul primei săptămâni, astfel că spre sfârşitul acesteia se vor atinge valori medii ale maximelor de 13 - 17 grade şi ale minimelor de 3 - 6 grade, temperaturi mult mai ridicate faţă de mediile multianuale. În schimb, în perioada 26 - 28 februarie, scăderea semnificativă a temperaturilor se va concretiza printr-un regim apropiat de cel normal pentru perioada din an, cu un ecart mediu al maximelor diurne de 5 - 9 grade şi al minimelor de la -4 la 0 grade Celsius. Pentru primele zile ale lunii martie sunt estimate temperaturi în creştere uşoară şi treptată. Precipitaţiile, predominant sub formă de ploaie, vor fi de aşteptat în jurul datei de 25 februarie. 

În regiunea Olteniei, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că temperaturile maxime vor ajunge la medii cuprinse între 13 şi 17 grade, iar cele minime vor oscila între 2 şi 6 grade, mult mai ridicate decât mediile climatologic specifice perioadei. Din data de 26 februarie, valorile termice vor scădea accentuat şi vor deveni, în general, apropiate de cele normale, cu 6 - 8 grade ziua şi -3 - 0 grade, noaptea Pentru începutul lunii martie este estimată o încălzire uşoară şi treptată a vremii. Precipitaţii mai frecvente vor fi în jurul datei de 25 februarie, în restul intervalului fiind posibile doar ploi slabe, pe areale restrânse. 

La munte, în intervalul 21 - 24 februarie, vremea se încălzi, valorile devenind mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Astfel, vor fi maxime de la 0 la 6 grade şi minime între -4 şi 0 grade, în medie. Din 25 februarie, temperaturile vor scădea, determinând un regim apropiat de cel normal pentru sfârşit de februarie, cu valori între -2 şi 0 grade ziua, respectiv între -10 şi -6 grade noaptea. Pentru primele zile ale lunii martie este estimată o creştere uşoară şi treptată a valorilor termice. 

În prima săptămână vor precipitaţii în fiecare zi, predominant ninsori, care local şi temporar pot fi mai consistente, dar şi precipitaţii mixte cu condiţii de polei în intervalul 22 - 24 februarie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă. 

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy