PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Când revin ninsorile

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va menţine deosebit de geroasă în zilele următoare, temperaturile scăzând până la -29 de grade Celsius.

Luni, vremea va fi în continuare geroasă, atât ziua cât şI noaptea, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -16 și -6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -26 șI -10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până în jurul valorii de -29 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în nord-est, iar în cursul zilei şi în sud-vest. Va mai ninge slab,
local în jumătatea de nord a Moldovei, în Banat şi Oltenia şi numai izolat şi trecător în celelalte regiuni.

Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în Moldova, Banat şi Crişana, dar şi în zonele de munte şi pe litoral. Mai ales în a doua parte a intervalului, izolat se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

În București, vremea se va menţine geroasă, atât ziua cât şi noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -11 grade, iar minima va fi de -18...-19 grade, mai scăzută în zona preorăşenească până în jurul valorii de -23 de grade.

Cerul va mai prezenta unele înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi condiţii de ninsoare slabă, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citește și: Lista județelor care au sistat cursurile pentru luni și marți

Marți, vremea va fi în continuare geroasă dimineaţa şI noaptea, iar în centru, sud şi est, local și ziua. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -14 șI -6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -25...-22, izolat, în zonele depresionare din nord-vest şi centru șI în jur de -4 grade pe litoral.

În cursul zilei cerul va fi variabil în cea mai mare parte a ţării şi doar izolat va ninge slab în nord-est şi în extremitatea de sud a teritoriului.

Spre seară şi noaptea, nebulozitatea se va accentua şi va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de sud-est, ninsorile se vor extinde şI local se va depune strat nou şI consistent de zăpadă.

Pe litoral, spre sfârşitul nopţii, precipitaţiile vor fi mixte şI se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat, dar în cursul nopţii în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei se va intensifica şI temporar va viscoli şI spulbera zăpada.

În București, vremea se va menţine geroasă. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat, iar noaptea va ninge şi vântul va deveni în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -10 grade, iar minima va fi de -12...-11 grade.

Miercuri, deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în zilele precedente, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -9 și 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -18 și-6 grade. Cerul va fi mai mult noros.

În cursul zilei va continua să ningă în jumătatea de sud-est a teritoriului, iar în Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi local în Muntenia, precum şi în Carpaţii de Curbură va fi viscol, rafalele de vânt urmând să depăşească 55...65 km/h.

Pe litoral, la început, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie şi vor mai fi condiţii de polei. În restul zonelor, doar izolat vor fi posibile ninsori slabe, îndeosebi spre sfârşitul intervalului. În restul ţării vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane în special în cursul nopţii. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În București, noaptea, cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât cea din intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de -6 grade, iar cea minimă va fi de -14...-12 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel