Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii

Sfârșitul de săptămână va veni cu vreme frumoasă. Temperaturile vor ajunge până la 25 de grade, vântul va sufla slab, iar șansele de precipitații vor fi slabe.

[caption id="attachment_242877" align="alignleft" width="400"] foto: mediafax[/caption]

Vineri va fi o zi frumoasă şi caldă pentru mijlocul lunii octombrie. Soarele va domina cerul întreaga zi în toată ţara. Vântul va fi destul de blând, nu va trece de moderat, iar maximele termice vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade.

Şi în Bucureşti urmează o zi frumoasă de toamnă, cu mult soare, vânt slab şi 22-23 de grade la amiază, cu 4-5 grade peste media climatologică multianuală.

La munte, va fi vreme puţin mai caldă decât ieri, vreme perfectă de plimbări în aer liber. Doar noaptea şi în primele ore ale zilei este posibil să fie ceaţă pe văi şi în depresiuni. Vreme asemănătoare şi în weekend. După puţină ceaţă dimineaţa urmează mult soare, câţiva nori răzleţi după-amiaza, dar nici vorbă de ploaie. Vântul va fi ceva mai insistent, însă doar pe crestele mai înalte. Temperaturile maxime scad uşor, dar vremea rămâne destul de caldă pentru această perioadă.

Regiuni În vestul Carpaţilor urmează o zi foarte frumoasă cu un regim termic plăcut, peste cel obişnuit în această perioadă. Soarele va fi stăpân pe cer, iar dimineaţa îşi va face apariţia ceaţa. Vântul va sufla cel mult moderat, iar maximele ajung la 18 grade la Miercurea Ciuc, 21 la Braşov, Sibiu şi Cluj-Napoca, 24 la Arad şi la Timişoara, chiar 25 de grade în sudul Banatului, la Reşiţa. Şi sudul ţării are parte de vreme frumoasă şi caldă. Soarele va domina cerul cât e ziua de lungă, iar vântul nu va pune probleme. Temperaturile prognozate de meteorologi sunt: 21 de grade la Buzău, 22 de grade la Călăraşi, Craiova şi Drobeta Turnu Severin şi 24 la Alexandria şi la Giurgiu. Va fi cald şi în Dobrogea, dar aici soarele este mai scump la vedere pentru că vor fi mulţi nori, însă şansele să plouă sunt mici. Temperatura aerului ajunge la 20 de grade la Constanţa şi la Tulcea. În Moldova, vreme însorită cu cer senin şi doar în sudul regiunii îşi fac loc şi câţiva nori. Regimul termic este destul de uniform, cu valori maxime în jur de 19-20 de grade, cu un grad în plus doar în sudul extrem, la Galaţi.

Vremea pe 2 zile Mâine se menţine vremea frumoasă şi caldă, cu puţină ceaţă dimineaţa şi mult soare în timpul zilei. Doar în sud-estul ţării se adună mai mulţi nori  şi este posibil să plouă slab, iar vântul va fi mai insistent. Temperaturile rămân peste cele obişnuite, cu valori maxime cuprinse între 18 grade în estul Transilvaniei şi prin Moldova şi 24-25 de grade în Câmpia de Vest. În Bucureşti, mâine cerul va fi variabil, vântul mai activ după-amiaza, iar temperatura maximă va ajunge la 20 de grade. Vreme asemănătoare şi duminică, cu mai mulţi nori şi precipitaţii răzleţe, ploaie slaba sau burniţă în sud şi în sud-est. În celelalte regiuni, izolat ceaţă dimineaţă şi vreme însorită şi caldă în timpul zilei. Vântul va fi mai alert tot prin Dobrogea şi în estul Munteniei. Temperaturile scad uşor faţă de sâmbătă, aşa că maximele vor fi cuprinse între 15 grade la Miercurea Ciuc şi 23 la Oradea. Duminică, în capitală, norii vor acoperi temporar cerul dar sunt şanse mici de ploaie. Vântul va fi active în cursul zilei şi 21 de grade în termometre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel