Prognoza meteo pe trei luni. Cum va fi vremea până în iulie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni. 

MAI

Temperaturile medii se vor situa în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor. Media multianuală lunară este de 14,4 grade Celsius. Temperaturile vor fi încadrate între 14 și 16 grade. Și precipitațiile vor fi în valori apropiate de mediile climatologice. În centrul, vestul și estul țării, precipitațiile vor depăși media lunară anuală de 75,7 de l/mp și vor ajunge la cantități cuprinse între 80 și 100 de l/mp. În schimb în sud și sud-est, precipitațiile vor fi de 60 de l/mp. 

IUNIE

Temperaturile vor fi apropiate de media climatologică anuală în cea mai mare parte a regiunilor. Excepție va face sud-vestul, vestul și local sudul țării, unde temperaturile vor fi peste cele normale perioadei. Vor ajunge la 20-22 de grade. Media anuală este de 17,5 grade. Cantitatea de precipitații va fi apropiată de media lunară în centru și nord. În restul teritoriului, se vor situa sub valorile normale. Media multianuală este de 89,2 l/mp. În nord, precipitațiile vor ajunge la 100 de l/mp. În sud și sud-est, va fi de 60 de l/mp. 

IULIE

Temperaturile vor fi peste media multianuală de 19,2 grade. Doar în centrul și nordul teritoriului vor fi apropiate de temperaturile normale, fiind cuprinse între 18 și 20 de grade. În restul regiunilor vor depăși 22-24 de grade Celsius. Cantitea medie lunară de precipitații este de 78,2 litri/mp. Cantitățile lunare de precipitații în luna iulie vor fi sub normele climatologice, fiind cuprinse între 20 și 60 de l/mp. Excepție va fi, local, în nord, unde cantitatea de precipitații va ajunge la o medie de 80 l/mp. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel