Prognoza meteo pe o lună. Când se opresc ninsorile și viscolul

prognoza-meteo-iarna-2013-2014
prognoza-meteo-iarna-2013-2014
Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a dezvăluit cum va fi vremea în următoarea lună. 

"În sud erau probleme, cu 7 litri de precipitații în toată luna. Agricultorii erau destul de speriați, pentru că este periculos. Acest viscol vine ca la carte, adică mai întâi zăpadă și apoi viscol. Vor fi temperaturi de minus 10-minus 15 grade, dar stratul de zăpadă este protector și lucrurile vor sta bine în vară cu recolta, iar după aceea începe temperatura să crească spre temperaturi normale. De exemplu, dacă la București ajunge la minus 10 grade noaptea, între 30 (ianuarie — n.r.) și 4 februarie vom avea minus 5 grade. O creștere de 5 grade ne aduce la temperaturi normale. Din 4 februarie, până în data de 12-13 (februarie-n. r.) va fi din nou o scădere în jur de minus 10 grade, după care s-ar cam termină aceste evenimente mai dure, să zicem", a spus Sandu, la B1 TV.

Un episod de vreme rea ar putea să mai fie în perioada 29-30 ianuarie. Vremea luni și marți "Luni și marți va fi o pauză, dar chiar dacă va ninge este nesemnificativ și pentru autorități și pentru populație. Dacă ninge și nu mai bate vântul nu este nicio problemă. Zăpada va fi slabă de luni după-masă și marți, vântul nu mai este puternic decât pe Marea Neagră, deci este o pauză în acest sens. Chiar dacă ninge, ninge fără implicații. După aceea, pe 29 — 30 ianuarie este un semnal că vine din nou un ciclon din Marea Mediterană și este posibil să se amplifice tot în partea de sud, sud-est", a explicat șeful ANM. Legătura cu gerul din SUA

Ion Sandu a mai precizat că "este o legătură directă sau aproape directă. Căldura din ianuarie din Europa, că nu a fost numai în România, are legătură cu ce s-a întâmplat în America. Un ciclon care se formează în ocean are partea rece în spate și partea caldă în față. Fiind un blocaj de la Câmpia Rusă și până la centrul Europei-blocaj înseamnă o masă de aer cu presiune foarte mare care nu a putut fi mișcată până acum a blocat orice ciclon care se forma în ocean și rămânea cu partea rece pe americani și cu partea caldă pe Europa. Deci, este aproape directă legătura între vremea din SUA și cea din Europa. Este o deblocare în acest moment, semnalele sunt că se revine un pic după data de 12 februarie, deci avem maximum o lună de iarnă și nu cu intensitatea celei din America, datorită configurației sinoptice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel